Собственикът на Лудогорец и член на Изпълнителния комитет към Българския

...
Собственикът на Лудогорец и член на Изпълнителния комитет към Българския
Коментари Харесай

Домусчиев поиска ВАР с държавна помощ

Собственикът на " Лудогорец " и член на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз Кирил Домусчиев изиска за родното футболно състезание да бъде въведена системата ВАР, която да оказва помощ за решенията на съдиите.

Той съобщи своето предпочитание преди дни, когато тимът му приключи 1:1 с " Черно море ", а разградчани имаха искания към отсъжданията на рефера Георги Кабаков. Днес (13 декември) след съвещание на Изпълкома, стана ясно, че ще бъде основана комисия с членове Домусчиев, притежателят на " Славия " Венцеслав Стефанов и вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, която ще търси най-бързия и преференциален метод за въвеждане на ВАР.

В момента на дневен ред е въпросът с финансирането на сходен план, като Домусчиев предложи Министерството на младежта и спорта да помогне на дребните клубове за закупуване на системата.
След 1:1 с " Черно море ": Домусчиев упорства за VAR в Първа лига От "Лудогорец " упрекнаха Георги Кабаков в преднамерено съдийство
" Търсим вид средствата да не бъдат платени от клубове. Нали страната непрекъснато изявява стремежи за поддръжка към българския футбол. Както поддържаха някои клубове с осветлението, дано оказват помощ и с въвеждането на тази система. Нещо дребно ще платят и клубовете. Мога дам за образец Унгария. Всички огромните клубове там направиха игрища на равнище - Европейско състезание. В " Б " група строят пет нови стадиона. И аз желая някой огромен тим, с цел да зарадваме българската аудитория ", сподели той.

Снимка: Lap.bg

Все още няма ясна последна дата за въвеждане на системата, само че съгласно притежателя на " Лудогорец " подобен ход ще е от изгода освен за футболистите, само че и за съдиите в българския шампионат.

" На предходния Изпълком тази точка е обсъждана. Бяха поканени хора от съдийската комисия да ни кажат къде сме ние. Това е трябвало да бъде направено отдавана. Притесненията са, че националният тим на България би трябвало да играе на стадион с конфигуриран ВАР. Това не е да пристигна едно микробусче. Хората от УЕФА бяха обезпокоени да не играем домакинския си мач в Унгария. Колкото по-бързо го вкараме, толкоз по-добре. Това ще даде освен правдивост. Догодина няма да можем да играем в групите на Лига Европа без ВАР. Трябва съдиите да имат непрекъсната процедура с ВАР в родното състезание. За страдание, сме закъснели. Сега би трябвало с господин Фурнаджиев и сътрудниците да забележим от кое място ще пристигна финансирането. Трябва да се плануват средства за въвеждането на ВАР, тъй като доста клубове няма да могат да си го разрешат ", съобщи Домусчиев.

" Тепърва екипът към съдийската комисия би трябвало да събира предложения и оферти, след което да вземем решение кое е най-изгодното. Ще има доста работа по самите игрища. Ще има и проблеми със игрища, на които имаме проблеми да инсталираме телевизионни камери, камо ли пък камери за ВАР ", добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР