Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски сподели пред NOVA своето

...
Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски сподели пред NOVA своето
Коментари Харесай

Крушарски: Собствениците да си оправим къщите и да направим футболен театър

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски показа пред NOVA своето мнение за загубата на националния тим от Косово. Според него провалянето на „ лъвовете” не е изненадващо по отношение на играчите в отбора. Освен това Крушарски подчертава на ролята на клубовете и прикани притежателите на тимовете в българския футбол да свършат своята работа и да трансфорат шампионата в „ театър”.

„ Това не може да се назова срамна загуба, то е срамно, в случай че не си го очаквал. Когато очакваш нещо, от какво да се срамуваш? Толкова можем. Това би трябвало да даде знак на моите сътрудници. Аз още вечерта приказвах с хора от футболния съюз и им споделих това, което би трябвало да създадем ние.”

„ Трябва да седнем и да си подредим къщите. Това демонстрира, че в нашите къщи няма материал. В националния тим би трябвало да има качествени футболисти. Кой български футболист къде играе? Това зависи освен от нас, а и от тези момчета, които мислят, че са богопомазани. Аз тези дни ще имам диалог с Локомотив, това е моята къща и тази моя къща ще работи по моите стремежи и моите капризи. Моите капризи са тези момчета, които останат в тима, да имат сърце. Ако нямат, ще се разделим. Не ми трябват високи цели без да има спектакъл. Ако търчим единствено като коне, няма смисъл, на мен ми би трябвало спектакъл, аудитория, да ти радва окото.”

„ Кой щеше да знае за България, в случай че не беше спортът? Кой ни знае? Знаят Стоичков, Стефка Костадинова. Това е с помощта на положителната подготовка, положителната школа. За мен съм си взел ограничения, стига общината да даде терените. Да направя две от четирите подготвителни стадиони. Да стартират есента момчетата да упражняват и играят пълноценно. Ние направихме една смяна в детско-юношеската школа. Родителите нямат досег до подготвителния прцоес, не ме интересува кой кой родител е, интересува ме кой по какъв начин играе.”

Крушарски даде образец и със конструкция и метода на работа в школата на Локо Пловдив. „ След 12 години има пет индивида, които преценят кои остават в тима. Без това нещо няма да стане. Тук един натиска за своето, различен за своето. Всеки натиска. При мен това го няма. При мен има двама треньори от 12 до 19 години на група и асистент треньорът върви от 12 до 19. Ако има някакви визии на шефа на школата, може да отиде в по-горна група. Има треньор по техника, треньор по кондиция, имам психолог в детско-юношеската. Децата гледат какво вършат батковците. Кажете един български футболист, който не върви сякаш от него зависи всичко. Това е най-трагичното. За да вървиш по този начин, първо би трябвало да покажеш какво можеш. Аз имах малко противен диалог с треньора на тази тематика. Това си остава за нашата къща. Ще наложа този път за Локомотив Пловдив да останат на пейката юноши, които и да играят. Не ме интересува, дали ще изпадна в Б група. Трябва да създадем българското. Ние внасяме материал трета ръка и нищо не се получава. А у дома няма никой.”

„ На подготовка са шест момчета, през днешния ден едното са го наградили за голмайстор на юношеската група. Чувам, че се е върнал и този, който беше в Шефийлд Хамуд. Ще го извикам на диалог. Казах му още преди да замине, че му е рано като отиваше, тъй като ще се изхаби. Ще го попитам, дали помни този диалог и тогава към този момент ще го поканя да пристигна да тренира в мъжкия тим. Аз ще го поканя, не треньорът.”

„ Тази година няма да вземем кой знае какво, нищо, че треньорът желае да има количество. Казал съм му, че ми трябват двама индивида, които да са над равнището на тези тук. Оттам нататък на аварийна пейка готвиш български футболисти.”

„ Окомплектовахме тима. Защитата ни е малко разколебана, имаме си и Архан, и Абдула, и той се възвръща. Нападатели си имаме задоволително, крила си имаме, вратари си имаме положителни. Трябват ни 2-3 индивида, които да подкрепят тима.”

Крушарски приказва и за реконструкциите по стадиона, който се приготвя за мачовете в Европа. „ В петък идват 2000 седалки, пресцентърът се ремонтира, стаята за допинг е подготвена, по принцип кабините за публицистите са поръчани, смяната на журналистическите места, и те са поръчани, до 20 дни нещата ще станат.”

А има ли вид „ смърфовете” да играят на различен стадион в Лига Европа? „ Вариантът е Националният стадион „ Васил Левски” или Лудогорец, само че Лудогорец е с 10 хиляди места, тъй че остава „ Васил Левски”. Това е при огромен тим, другояче всички тимове ще си ги посрещаме там. Остават все още по калкулации към 7500 до 8000 места, което за мен е задоволително за едни такива междинни тимове.”

„ Подготовката, където я прави Локомотив, може да мечтаят като терени доста европейски тимове. Утре ще играят в Рилци, остава единствено една свободна дата. Тези мачове са едвам прецениш кой да оставиш и кой да преотстъпиш. Локомотив има своята визия, с цел да може да се изградим главният тим. Какво може да видиш в една контрола? Имаме мач за Суперкупата с Лудогорец, мачове за шампионата, има задоволително мачове да се подготвим.”

„ Шампионатът си върви. Трябва да седнем като сътрудници, да спрем да мрънкаме и да си оправим къщите, да създадем театърът, който се чака. Без да създадем това нещо, единствено да се плюем един различен, да приказваме кой кой е купил и кой продал, това е несериозно. Нито някой може да ме купи, нито да ме продаде. Съдиите ни отговорни, търсим кусурите на всички места, само че не и в личната си къща.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР