Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски изрази надежда, че съвсем

...
Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски изрази надежда, че съвсем
Коментари Харесай

Крушарски: Локомотив ще има стадион-бижу

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски изрази вяра, че напълно скоро клубът ще разполага с съвременен стадион с потенциал от 11 400 места. По думите на предприемача, оборудването ще бъде напълно покрито.

Крушарски приказва след новината, че държавното управление ще обезпечи цели 37 млн. лв. за базите на двата пловдивски клуба, откакто министър председателят Бойко Борисов се отхвърли от желанията за закупуването на нов държавен аероплан.

" Искам първо да благодаря на премиера за нещото, което свърши и на кмета на Пловдив, който в последните няколко седмици изсърба много горчива попара, за която и нашият клуб има избрана виновност. Аз съм последовател на по-толерантните дейности и желаех да схвана какво тъкмо ще се прави”, разяснява Крушарски за " Диема спорт ".

„ От това, което говорихме разбрах, че това ще помогне на Локомотив безпределно доста. И освен на Локомотив, а на цялата пловдивска общественост. Ще имаме едно украшение, което ще може да събере върлите почитатели и умерени хора. Да има къде да седнат и да се любуват на това, което прави тима.”

„ Нашият проект беше за шест години. При това състояние нещата ще се изпреварят и мисля, че до края на тази година ще имаме две трибуни като хората, а третата ще бъде стартирана. Общинският съвет ще реши дали тези средства ще бъдат употребявани за базата на клуба или стадиона. Така или другояче, ние ще вършим и едното, и другото. Базата изпреварва малко събитията, тъй като се разбрахме с Общината да подпишем контракт за наем, с цел да влагаме и да строим игрищата, до момента в който се движат формалностите за концесионния контракт. Така ще изпреварим събитията и до есента ще имаме най-малко два терена, където да упражняват децата”, продължи той.

„ В приключен тип стадион „ Локомотив” ще съставлява едно украшение, което ще разполага с 11 400 места. Целият стадион ще бъде затрупан, 4 категория на УЕФА. Проекта го има, има и работната част. Остана да мине единствено процедурата с разрешителните за строителството. Мисля, че при по този начин основаната обстановка всеки ще натиска нещата да се случат”, сподели Крушарски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР