Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски даде обширно интервю пред

...
Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски даде обширно интервю пред
Коментари Харесай

Христо Крушарски: ЦСКА по-добре да си остане в София, ще спестят някой лев от път

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски даде обстойно изявление пред " Тема спорт " преди конфликта на неговия отбор против ЦСКА. Двубоят е в неделя от 17:30 часа на " Лаута ".

Г-н Крушарски, наточихте ли ножа и на ЦСКА?

- Дано да сме го наточили. Най-много ще ме зарадва да създадем неприятности на ЦСКА. Те по-добре да си останат в София. Няма смисъл да пътуват. Ще спестят някой лев и няма да ги бием доста. Ще им пристигна добре малко отмора.

Очаквате ли промяната на треньора на " Армията " да окаже позитивен резултат за ЦСКА?

- Смяната на треньора не всеки път работи позитивно. Мен, когато ме натискаха да променям Акрапович, не се поддадох на провокациите. В последна сметка, който дава парата, той поръчва музиката. Треньорът би трябвало да усеща, че има тил. Ако треньорът няма тил, тогава командата става разпасана.

Този урок го научихте по сложния метод...

- Аз чета сред редовете и правя това, което аз желая, а не, което ми кажат. Защото съм приключил такова учебно заведение, каквото към този момент няма в България.

Кое е това учебно заведение?

- В Говедарци му викаме драгушинската академия за токмакчии. Шегувам се, само че съществено ви споделям, че най-голямата покруса в България е, че ръководят хора, които не са готови за това. В много сфери е по този начин. Единият не може да чете, другият да написа...

Очаквате ли мачът в неделя да е най-посетеният на " Лаута " в елита при вашето ръководство?

- Надявам се. За страдание аз, Гонзо и Христо Бонев няма да можем да го гледаме, тъй като ще сме в Москва. Отзовахме се на поканата на Динамо за честванията на годишнината на Лев Яшин. Ще го слушаме по радиото и в случай че можем, ще го гледаме по телефоните.

Кои са преимуществата на вашия тим против ЦСКА?

- Ние преимущества нямаме, ние имаме организационни дейности. Във футбола преимуществата идват от организацията и мотивацията. Ние сме привикнали да споделяме, че играчите са демотивирани. От какво са демотивирани? Тяхната задача е да изиграят един мач и пет дни да се готвят за него.

Какво се промени, че Локо има 32 вкарани гола в 12 мача в елита този сезон и заигра с много повече въодушевление по отношение на предходните сезони?

- На първо място повода е в Акрапович. На второ отново е той, а на трето съм аз. Всичко е в реда и дисциплината, благи мои. Да си сложиш ред в къщата и да знаеш кой е ключарят и кой е портиерът. Това е истината. А футболистите са наемни служащи. При мен единствено Биската Карагарен и Митко Илиев са локомотивци. Другите са само експерти. Но успяхме да създадем локомотивско звено и всички се отнасят отговорно към мачовете.

Как си обяснявате неналичието на повиквателна за Димитър Илиев този сезон?

- Това си го взема решение селекционерът. Никой не може да му се меси, това си е негова отговорност. При мен треньорът съгласува и в последна сметка ние го решаваме. Всички дружно взимаме решенията и виждате, че резултатите не закъсняват.

Смятате ли, че можете да удържите третото място до края на сезона?

- Ама за какво третото? Защо да не сме първи? Играем всеки мач за победа, без значение кой е против нас. Момчетата са навити и всичко е в техни ръце. Те вършат това, което би трябвало.

Как ще се действа с Георги Илиев? Доколкото стана ясно, той сигурно ще постави завършек на кариерата си в края на тази година?

- Не се знае. Няма да му разреши съвестта да го направи. Аз съм психолог, разбирам тези неща. Сериозно - виждам по какъв начин при нас Илиев се подмлади, той живее втори живот в Локо. Като нищо още 6-7 години може да търкаля топката. Не ми се има вяра да прекъсне през зимата, най-малко такова ми е вътрешното чувство.

Какво се случи с двамата от Уулвс, за какво не се стигна до картотекирането им?

- От цялата работа аз съм пострадал, тъй като момчетата не могат да играят до края на годината. Разходите по делото си отпътуваха, резултатът е, че съм 20 000 евро обратно. След Нова година ще ги оправим, ще създадат добра подготовка и ще ги забележим в деяние напролет. И тогава към този момент Локомотивът няма да има спирачки.

А ще удължите ли контракта на Езе?

- Той да си взема решение самичък. Това си е негов проблем. Има си управител, който му дава ум. Дано обаче да почне да му прозира акълът на Езе, тъй като другояче ще изтърве влака. А влакът се движи с висока скорост, може и без него...

Имате ли договаряния и с други играчи за подновяването на договорите им?

- С всички останали са решени въпросите. Треньорът взема решение, а той желае всички. Треньорът и щабът дават отговор. А ние имаме най-силния щаб в България като включително включвам и съветниците и спортните деятели.

Колко футболисти планирате да привлечете през зимата?

- Двама. Имаме набелязани две български момчета. Едното е от елита, другото е от по-долните дивизии. Дано да се съгласят да дойдат при нас. Нали знаете, че аз имам тим и в Трета лига - Рилски състезател. И там ги проследявам нещата. Което в този момент ме подсеща, че от Перник ме питаха какъв съм. Да им отговоря в този момент - аз съм помощник-готвачът на Рилски състезател.

Като президент на Локо (Пловдив) по какъв начин гледате на всичко случило се към БФС напоследък?

- Боби имаше от кого да се научи и се научи. Сега бих дал своя вот за човек, който има най-малко поне бизнес ориентировка. Стига към този момент футболни хора са управлявали футбола. Аз до момента не съм видял един футболен човек, който да вложи пари в спорта. Такова знамение няма. Като управител съгласно мен от Боби не може да се откри по-добър. Пък и да забележим какво остави след себе си - постройките в Бояна. Все нещо остави след себе си и не е малко. Вие сами се сетете какво направиха президентите преди него. Не желая да съм на мястото на Боби сега.

А по какъв начин гледате на следствието против Съдийската комисия?

- За тях не давам отговор. Мен да ме проверяват, колкото си желаят. Аз в непознати дворове не виждам и непознати къщи не класифицирам. Нямам отношение. Искам да е феърплей, нищо повече. Но в този момент Чавдар Цветков ми подсказва, че 15 години единствено си приказваме, а нищо не е потвърдено. Така че отново споделям -моята къща е подредена и ще е по този начин и отсега нататък. За другите не давам отговор.

Какво ще кажете за край - било за мача с ЦСКА, или нещо за Локо?

- Пожелавам триумф на ЦСКА и нека да паднат. Най-вече на моя другар Димитър Пенев му поисквам да е жив и здрав. Много триумфи и всичко най-най. А вие пишете доста хубави публикации. Бъдете като мен и четете сред редовете.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР