Собственикът на Локомотив Пловдив – Христо Крушарски, даде специална пресконференция,

...
Собственикът на Локомотив Пловдив – Христо Крушарски, даде специална пресконференция,
Коментари Харесай

Христо Крушарски обясни защо се оттегля от борбата за БФС

Собственикът на Локомотив Пловдив – Христо Крушарски, даде специфична конференция, на която изясни претекстовете си да се откаже от битката за президентския пост в Българския футболен съюз. Той бе един от претендентите за „ горещия стол ” в родната централа, само че след това се отхвърли и поддържа различен от кандидатите – Михаил Касабов, който дълги години бе вицепрезидент на БФС.

„ Това решение го взех много мъчно, тъй като виждам, че този конгрес ще се разводни. Ще има систематизиране на гласовете и този избор ще се апелира и ще продължава да се точи. Второ, тъй като от диалозите с моите съперници, стигнах до Михаил Касабов, тъй като той е немски ученик. Познавам го от времето на Иван Славков, имал съм допирни точки с него. Знам му опциите. Едно е да си президент, друго е да си вице. Той ме убеди с това, че няма да допусне нито един мой сътрудник в ръководството на Българския футболен съюз.  Ще споделя „ не ” там където би трябвало, и където не би трябвало ”, съобщи Крушарски.

Той също удостовери, че е имал среща със Стилиян Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов.

„ Срещата със Стилиян Петров протече повече от час и половина. За първи път приказвам с него и го виждам. Дойде в офиса, в раната заран в 8:30 часа. Питах го за какво не е той претендентът. Той ми отговори, че е поел ангажимент към Бербатов. Ако беше Стилиян, бих застанал зад него ”, сподели той.

„ Този конгрес дали ще мине или не, аз съм почнал една самодейност. Пуснах до четирите съществени институции на България искане подписано от 50 клуба, за разглеждане на закона за спорта и обособяване средства от налозите, който спонсорите на футбола плащат на страната. Направих една сметка. Ако от десетте милиона, които страната взима, в случай че се отделят 20% за футбола, мога да ви кажа небрежно какво ще се получи. Ще стартира от селския футбол. Всеки тим ще получи по 20 хиляди лв.. Това е естествената сума, в която един селски тим може да се устоя. Да си заплаща таксите за съдиите и превоза, а не за ястие и пиянство. За В групите – по 50 хиляди лв.. Втора лига – по 300 – 400 хиляди лв. на клуб. За Първа лига по 1 млн. лв. ”, продължи босът на Локомотив Пловдив.

”Отборите ще стартират да връзват и да цъфнат. Ако се яви някой да дава пари, да продължава. Второто нещо, на което акцентираме е закона за спорта. Не единствено за футбола, ами за спорта като цяло. Започнаха да се интересуват и другите спортове. Правим една група от адвокати и запалянковци, които ще стартират да готвят закона за спорта. Той би трябвало да бъде добре начетен и да настояваме в Народното събрание да го гласоподава. Без страната нищо няма да се случи. Ако страната на мен не ми облекчи някакъв %, който давам за спорта, значи, аз не мога да го доразвия. Нищо не мога да направя повече с изключение на както в този момент - да закърпвам. Това са двете неща, за които ще работя и няма да и оставя по този начин ”, показа още Христо Крушарски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР