Собственикът на Локомотив Пд Христо Крушарски сподели, че Бруно Акрапович

...
Собственикът на Локомотив Пд Христо Крушарски сподели, че Бруно Акрапович
Коментари Харесай

Крушарски: Локо е най-интригантският тим, за Гонзо няма ляво-дясно

Собственикът на Локомотив Пд Христо Крушарски показа, че Бруно Акрапович и Георги Иванов – Гонзо към този момент са образували доста добър екип, който към този момент работи сполучливо. Босът на „ смърфовете” даде обстойно изявление за предаването „ Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

Президентът на Локо Пд разкри, че бюджетът на клуба се е нараснал с 1 милион лв. за този сезон след присъединяване на тима в Лига Европа.

„ Ако приказваме за футбол в Аржентина и Бразилия, нещата са неизмерими с тук. Два дни от пътуването бях до Бока Хуниорс и Индепендиенте, това е вяра там, а отношението на почитателите е доста друго, там те са акционери и всеки месец си заплащат членски импорт. Бока има 150 хиляди акционери, Индепендиенте има 40 хиляди акционери, каквато и цифра да сложиш + 10 евро билета, може да се направи сметка какви доходи има за прехрана на клуба”, показа Акрапович във връзка скорошното си пътешестване в Южна Америка.

„ Въпросът е кой може да отиде в Индепендиенте от клуба ни и да се показа почтено, а освен да се разноски. Дал съм задача да се занимаят съществено. Когато го видят в Индепендиенте да играе, неговата цена къде отива? В пъти се качва, в сравнение с в България. За мъжкия тим на Индепендиенте концепцията е да изпратим от мъжкия отбор, а за останалите е за образование и обмяна на опит. Там също имат предпочитание да научат нещо от нас.”

„ Имам обичани играчи, да, всички ги знаят, само че те са най-пострадалите от целия тим – Бирсент Карагерен и Парвиз Умарбаев. Отборът си има своето позитивно, което научи от Лига Европа. Нито едно от тези момчета, от младите приказвам, не беше играло в евротурнирите. 80-те години си припомням присъединяване на ЦСКА, тогава тимът победи Нотингам, Аякс, Ливърпул. Всеки идващ мач подвига равнището на тима, успокояват се, виждате по какъв начин играе в този момент Локомотив. Отборът играе в този момент 90 минути без умора”, сподели още Христо Крушарски.

Колкото до треньора Бруно Акраоивич, босът на Локо Пд показа: „ Спекулациите, които се появяват през днешния ден ще подпише, на следващия ден ще подпише, ние сме се разбрали преди два месеца. Даже през вчерашния ден се пошегувах, да пусна партенка, че няма да подпише контракта, да видя каква ще е реакцията. След като сме се разбрали, няма защо да си приказваме. Подписването е официално. Една година преди този момент имаше храчене, кряскане, крещене, до момента в който се стигне до през днешния ден, с цел да се разбере, че би трябвало самообладание. Бруно Акрапович в никакъв случай не е бил пред уволняване.”

„ В началните години, когато бях дилетант, споделих, че аз би трябвало да спечелвам. Аз тази година съм добре, помогнах си и това се отрази на дейностите на тима, тъй като бюджета малко се усилва. Това са положителни доходи, и 5 лв. да вземем, ни правят работа. Бюджетът скочи почти с 1 милион лв.. Това отново не е задоволително. Моята кошница това ми разрешава.”

„ Футболистите са необикновен чудак хора, те мислят единствено за себе си. Стивън Езе, жив и здрав, да печели и да стане милиардер, той ще си остане Стивън Езе, неговата глава я цялостни мениджърът. Мениджърите са пиявици, които единствено смучат, без да дават. Проблемът на тези момчета е, да се се поогледат, да се ослушат и в случай че не идва влакът, да минават. Ако аз не го наложа, мениджърът с какво ще му помогне? Сега има още трима като Стивън Езе, дори по-добри. Човек, когато си мисли, че е незаместим, това е най-лошото. Човек се учи, до момента в който е жив.”

„ Сега Гонзо към този момент се е заел, при него няма ляво и дясно, при него всичко е непосредствено. Вече се почувства наличието на Георги Иванов. Вече Бруно има с кого да комуникира и то обикновено, парира някои удари. И другата му активност е ДЮШ, да създадем пирамидата, от школата до мъжкия тим. Вие не знаете ли, че Локомотив е най-интригантският клуб. Сега откогато Иванов е там, нещата са изменени, имаше офанзиви и по Чавдар. Чавдар е доста добър човек, доста мек и не желае да влиза в борби, до момента в който Гонзо е непосредствен и прецизен, не дава на никого да прави неправилни неща в клуба. Тандемът Акрапович – Иванов към този момент се вижда. Те се допълват взаимно. Вчера за първи път бях в клуба и видях отношението какво е, на единия към другия, както и на целия разполагаем състав на стадиона, разликата е голяма.”

„ Феновете на Локомотив ще изпълнят стадиона, в случай че има спектакъл. Ако си вършим разходки по терена, кой ще ни гледа? Кой ще си харчи парите за псевдоигра? 4-5 хиляди е обикновено за България да има на всеки мач.”

Относно проблемите с базата, Христо Крушарски показа: „ Нещата за концесията на стадиона за какво не участвахме са ясни. Не желая да дълбая, тъй като повече мирише. Имахме спогодба, не се получи. Направих планове и на стадиона, и въз основата, макар че нямаме виза за планиране, само че аз ги направих, с цел да се направи концесионният проект, с цел да е ясно какво ни би трябвало, обаче за какво стана така… Тези, които са изчислявали сметките, са работили „ дайте да вземем”, а не да дадем. Благодарение на премиера Бойко Борисов, в случай че не се намеси, нещо няма да се случи. Все отново е добре, че има кой да им подрежда и да ги е боязън. Със стадиона ще се закрепим, само че с подготвителната база сме жив-зян. Имаме едно изкуствено игрище, един терен – кошарата и упражняваме на формалния терен. А децата къде да упражняват? Ако Общината се забави с концесионната такса? Дори с концесията, базата отново си е общинска. Ако там имат най-малко малко предпочитание, бързо да стане, ще се откри вид. Проектът е подготвен. Инфраструктурата за базата, канал, дренаж, вода, ще отнеме най-малко 6 месеца. Идеално е в този момент зимата да се работи и от юни-юли да имаш нещо за работа.”

„ Надявам се Локомотив да озори много тимове тази година. Отборът знае какво е тройката и какво е Купата на България, те знаят и сме се разбрали по всички правила на играта. Аз не мога да надскачам Стефка Костадинова. Лудогорец си е тимът със основана традиция, с асфалтиран път, единствено би трябвало да надгражда. Ние сме надалеч финансово. Бюджетът на Индепендиенте е 20 пъти по-голям от този на Локомотив Пд. Тази година вдигнахме с 1 милион лв., следващата година да са отново 1 милион. Даже и повече от 5 милиона да е бюджетът за следващата година, в случай че сме в тройката, дори и 5 милиона ще надхвърли”, приключи Крушарски пред DIEMA SPORT.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР