Собственикът на избягалата боа, която предизвика паника в пловдивски мол,

...
Собственикът на избягалата боа, която предизвика паника в пловдивски мол,
Коментари Харесай

Стопанинът на боата от Гранда: Не е по-опасна от котка

Собственикът на избягалата боа, която провокира суматоха в пловдивски мол, съобщи, че влечугото е било краткотрайно преместено в зоомагазина в комерсиалния център. Змията беше хваната нощес към 20 ч.

„ Успяла е да избяга поради спукана щипка на кутията в обедната отмора, когато не сме били в магазина ”, сподели Иво Катрафилов пред Битиви. Боата е била там, защото притежателят прави ремонт в дома си.

„ Тази змия не може да нанесе по-големи вреди от една котка да вземем за пример. Би ухапала някого единствено в случай че се приближи съзнателно към нея ”, безапелационен беше Катрафилов.

По думите му влечугото е хванато във вентилацията тъкмо над тоалетните. „ Много бързо я намерихме сега, в който се изпразни постройката и се успокои всичко ”, разяснява притежателят.

Катрафилов е купил влечугото за персоналната си сбирка в края на предходната седмица, то има регистрационна карта. Собственикът разполага с 14 дни, в които би трябвало да я пререгистрира на свое име.

В магазина му има единствено аквариуми, риби и костенурки, няма други влечуги.

По думите му избягалата змия е жълта парагвайска анаконда, която е тип боа, дълга е към 1,80 метра, тежи към 5 кг.

От комерсиалния център приключват контракта на притежателя на зоомагазина, който означи, че ще откри друго помещение, с цел да продължи активността си.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР