Собственикът на Хофенхайм и на фармацевтичната компания CureVac, която разработва

...
Собственикът на Хофенхайм и на фармацевтичната компания CureVac, която разработва
Коментари Харесай

Ваксината срещу коронавируса трябва да е готова до есента

Собственикът на Хофенхайм и на фармацевтичната компания CureVac, която създава ваксина против COVID-19 - Дитмар Хоп, даде оптимистична прогноза по кое време може да е подготвена субстанцията.

"Всичко зависи от института "Пол Ерлих " (Федерален институт за ваксини). Първо би трябвало да се създадат проби върху животни, а по-късно и на хора. Но мисля, че можем да предположим, че през есента тя към този момент би трябвало да се предлага, когато ще пристигна идната вълна на инфекцията ", разкри той, представен от Frankfurter Allegemeine Zeitung.

Германецът показа, че президентът на Съединени американски щати - Доналд Тръмп в действителност е желал да купи правата върху производството на въпросната ваксина. Хоп не отхвърли, че президентът е предложил 1 милиард $. Неговата компания интензивно изследва основаването на имунизацията от 2 месеца.

На въпрос за какво е отказал предлагането на стойност 1 милиард $ за правата върху лекарството, Хоп отговори:

"Аз персонално не съм разговарял с господин Тръмп, той е разговарял с компанията. Попитах ги какво мислят за това и разбрах, че не е алтернатива. Не е редно немска компания да създаде имунизацията и тя да се употребява извънредно в един район, а не в целия свят. Това не беше вид за мен ", разкри Хоп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР