Собственикът на Хидрострой Велико Желев вече смята, че в България

...
Собственикът на Хидрострой Велико Желев вече смята, че в България
Коментари Харесай

Велико Желев се оплака от политиците и средата в България, обмисля да изнесе бизнеса си

Собственикът на " Хидрострой " Велико Желев към този момент счита, че в България бизнес не може да се прави и по тази причина обмисля да изнесе своя в други страни. В изявление за bTV предприемачът посочи, че към този момент няма да бъде от " играчите в страната " и въпреки че позволява строителната му компания въпреки всичко да взе участие в някои публични поръчки, за нея България към този момент нямала да бъде приоритет.

" В България бизнес не може да се прави. Колкото по-рано избягаме по-добре. Аз по тази причина отворих офиси в Дубай, Саудитска Арабия, Македония и Румъния. Предпочитам да изнесем техниката си в чужбина ", разяснява той.

Желев беше арестуван от управляващите по-рано през седмицата, а офисите на компанията му бяха претърсени. Впоследствие се разбра, че той е задържан по обвинявания в насила за вдишване на отговорности - обект на която е бил негов някогашен чиновник. Разследването стартира първо като такова за нанасяне на лека телесна щета, само че след това е преквалифицирано. в сряда под парична гаранция в размер на 20 хиляди лева, като сега има възбрана да напуща страната.

Адвокатът му Менко Менков разгласи, че желае прокуратурата да разпита 44 очевидци за " по този начин наречения случай, тъй като случай не е имало ". Той дефинира изказванията на някогашния чиновник на Желев като погрешни.

Освен от бизнеса, притежателят на " Хидрострой " се оплака и от политиците в страната, които, по думите му, като станело време за избори започвали да " ругаят и наскърбяват строителите ". Той обаче не се интересувал кой бил на власт, защото компанията му просто изпълнявала условия и контракти, избрани от ръдржавата.

" Ние сме единствено строители. Не ни интересува кой от коя партия е. Искаме да има правила. Политиците би трябвало да го схванат. Инвестирали сме толкоз пари в техника, в работна ръка и държим да си стоим в нашата страна ", сподели той пред bTV.

Желев още веднъж се оправда и за получените десетки милиони предплатено за непостроената Автомагистрала " Хемус ", като трансферира отговорността за изискванията по контракта върху страната.

Бизнесменът разяснява и разкритията на служебния районен министър Иван Шишков за пробите, взети от Северната скоростна дъга на София, от които се видя, че. Според Желев, министърът е бил измамен.

" Мисля, че Шишков е правилен човек, само че е измамен. Няма по какъв начин един министър, който и да е той, да вземе една ядка и да каже - " тук са откраднати една трета от асфалтите в този път ". Не знам кой го подвежда, несъмнено има неприятни съветници ", посочи той.

Собственикът на " Хидрострой ", чиято компания работи по построяването на Северната дъга, въпреки всичко позволи, че е допустимо да има неточности в елементи от пътното строителството, защото " не сме безгрешни ", само че по тази причина секторите имали гаранции.

Желев оправда и покупката си от 2016 година на сдружението " Водстрой 98 ", свързвано в медиите с Делян Пеевски. Той сподели, че е харесал компанията и е видял капацитет в нея, по тази причина е решил и да я купи, като в същото време " през живота си не се е виждал " с депутата на Движение за права и свободи.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР