Собственикът на газовата компания Новатек“ Леонид Михелсон е най-успешният руски

...
Собственикът на газовата компания Новатек“ Леонид Михелсон е най-успешният руски
Коментари Харесай

Леонид Михелсон – най-успешният руски милиардер на десетилетието

Собственикът на газовата компания „ Новатек “ Леонид Михелсон е най-успешният съветски милиардер на отиващото си десетилетие, сочи ранглиста на списание „ Форбс “.

От 2010 година положението на Михелсон е повишено с 22,6 милиарда $ и към 24 декември 2019 година то се прави оценка към този момент на 27 милиарда $, написа списанието.

Второто място е за притежателят на дялове в „ Новатек “ и „ Сибур “ Генадий Тимченко. За второто десетилетие на новото столетие той е проработил 20,8 милиарда $. Сега цената на активите, които има, се правят оценка на 22,7 милиарда $. В първата тройка намира място и главният акционер в най-големия производител на никел, паладий и платина „ Норникел “ Владимир Потанин със положение от 23,8 милиарда $. За 10 години неговият капитал е повишен с 13,5 милиарда $.

Президентът и съсобственик на „ Лукойл “ Вагит Алекперов е четвърти. Неговото положение се е нараснало с 13,2 милиарда $ и през днешния ден той владее до 23,8 милиарда $. Пети е главният притежател на „ Северстал “ Алексей Мордашов с 20,2 милиарда $, прираст от 10,3 милиарда.

По-нататък в класацията се подреждат основният акционер в „ Еврохим “ и СУЕК Андрей Мелниченко със положение от 14,6 милиарда $ /ръст от 10,2 милиарда/, притежателят на „ Ренова “ Виктор Векселберг с 11,9 милиарда $ /ръст от 5,5 милиарда/, притежателят на USM Holdings Алишер Усманов с 12,5 милиарда $ /ръст от 5,3 милиарда/.

На девето място е притежателят на Ново-Липецкия металургичен комбинат Владимир Лисин, чието положение за 10 години е повишено с 5 милиарда $ и сега е 20,8 милиарда. А десетката се оформя от генералния шеф и съсобственик на Уралската металургична компания Андрей Козицин с 5,8 милиарда $. Той е забогатял с 4,6 милиарда.

Общо съветските милиардери са нараснали своето положение със 111 милиарда $. Този индикатор е малко по-малък от активите, които има най-богатият човек на планетата – създателят на „ Амазон “ Джеф Безос, установи „ Форбс “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР