Собственикът на футболния Лудогорец и председател на Конфедерация на работодателите

...
Собственикът на футболния Лудогорец и председател на Конфедерация на работодателите
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев: Засега не мога да си сменя мнението по темата за хазарта

Собственикът на футболния " Лудогорец " и ръководител на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев съобщи, че чака да чуе дебатите към препоръчаните промени в закона за хазарта, свързани с национализацията на частните лотарии.

" Знаете, че още преди две години когато отново трябваше да има някакви забрани в закона за
хазарта, аз бях индивидът, който беше срещу, и в това число работодателската организация застана в позиция " срещу ". Така че не мога да си сменя на този стадий мнението. Но дано да чуем какви ще са дебатите по тематиката ", сподели Домусчиев след " Нощта на първенците ", където получи най-високото държавно отличие в спорта " Венец на спечелилия ". Той добави, че внасянето на проектозакон не значи нищо.

Темата за измененията в
хазарта докара до остра реакция на Васил Божков, който стои зад " Национална лотария " и зад собствеността на футболния " Левски ". Според Домусчиев предлагането за промени в закона за хазарта не е офанзива против " Левски ". Той не счита, че казусът ще се отрази негативно на футбола.

" Аз съм труженик на това всеки клуб да има положителни стопани, да има богати хора зад клуба. Държавата не ни е толкоз богата, че да ги губим тези хора, които имат предпочитание да дават за българския спорт. Така че всевъзможни такива неща не са добре за футбола. "

Според Домусчиев и в този момент
хазартът дава много пари за спорта и даде образец с футбола, където съвсем всички тимове популяризират компании от бранша. " Тотото също дава пари за спорта. Въпросът е, че това не мисля, че е задоволително. "

Домусчиев уточни, че не е бил заплашван от Божков, както съобщи притежателят на " Ефбет " Цветомир Найденов. " Васил Божков го познавам добре и не ме е заплашвал. Ако има нещо което господин Найденов споделя, да отиде и да го каже в прокуратурата. "

" Това, което ме тормози, е че към този момент се радваме и се награждаваме за сребърен орден, за второ и трето място. Навремето не беше по този начин. За страдание спортът изисква средства, както беше едно време. И всички ние от бизнеса би трябвало да се замислим какво можем да създадем за спорта. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР