Собственикът на ФК „Векта” Петър Никленов е станал главно действащо

...
Собственикът на ФК „Векта” Петър Никленов е станал главно действащо
Коментари Харесай

Две години нагъл бизнесмен с джип оспорва катастрофа, от която е избягал

Собственикът на ФК „ Векта” Петър Никленов е станал основно настоящо лице в злополука, за която от две години се водят каузи, съощава TrafficNews.bg. Инцидентът сред него и пловдивчанин, карал „ Деу” е станал сутринта на 16 юни 2016 година.

На пловдивско кръстовище, Никленов със служебния си джип „ Ланд Крузер “, подхванал маневра- завиване наляво от междинна лента, предопределена за придвижване напряко. При осъществяването на маневрата, управлявания от предприемача джип, застъргал задната дясна част на насрещно движещия се и извършващ също завиване наляво –„ Деу Ланос”, в резултат на което настъпили материални вреди.
Същевременно, Никленов напуща местопроизшествието без изобщо да спре и да окаже подпомагане за определяне на вредите. Водачът на другото МПС алармирал с жестове на създателя на „ Векта” да спре, само че последният не реагирал и траял да се придвижва. Удареният лидер позвънил на тел. 112 и потърсил подпомагане от органите на реда за определяне лидера на лекия автомобил „ Тойота Ланд Крузер “.
След като Никленов е бил открит от органите на реда, му е бил формиран акт за двете нарушавания, които е направил. Глобите за едното нарушаване са 200 лв., а другото е за 200 лв. и отнемане от право да ръководи МПС за период от 4 месеца.
Магистратите от Районния съд обаче се отменили едно от наказванията на Никленов - 200 лв. санкция и отнемане от право да ръководи МПС за период от 4 месеца. Според тях законът разграничава сходни обстановки на три типа нарушавания - неспиране на местопроизшествието, овакантяване на местопроизшествието и неоказване на подпомагане за определяне на вредите от ПТП. Според съдиите при въпросната злополука е налице третата догадка и заради това са отменили по-тежкото наказване.
Решението предстои на обжалване пред Административен съд- Пловдив в 14-дневен период.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР