Собственикът на фирмата "Тад Груп" Иван Тодоров напуснал България. Първоначалната

...
Собственикът на фирмата "Тад Груп" Иван Тодоров напуснал България. Първоначалната
Коментари Харесай

Адвокатът на Кристиян разкри къде в чужбина е изчезнал шефът му

Собственикът на компанията "Тад Груп " Иван Тодоров напуснал България. Първоначалната информация гласеше, че е почнал да бяга към Турция, само че през днешния ден юристът на хакера Кристиян Бойчев - Георги Стефанов съобщи, че Тодоров е отпътувал в Канада.

"Той е на годишен конгрес на заведенията за хранене "Събуей " в Торонто. Това е планувано пътешестване от предходната година. Не бяга и след него ще се върне в България ", сподели той.

Стефанов съобщи, че няма точна информация по отношение на задържането на комерсиалния шеф на "Тад Груп " Георги Янков, който през вчерашния ден бе отведен с белезници след акцията в офиса на компанията. "Разследването е трансферирано на профилираната прокуратура. Правят се опити да се повдигне обвиняване за проведена незаконна група за неизвестно какво ", сподели още юристът.

"Първо "категорични " изказвания на прокуратурата сме чували по какви ли не каузи. Този компютър съгласно мен не е декриптиран, а това са волни изказвания. Ако са извлекли данни, това е нелегално. Извличането на данни се прави по член 159 по Наказателно-процесуален кодекс. Ако са ги извлекли, то значи сами са си минирали доказателствения материал ", разви защитна версия Стефанов.

"Ако нещо е могло да бъде изтеглено, то е можело и да бъде импортирано вътре. Всички компютри са в ръцете на проверяващите и оперативните служащи от ГДБОП. Иззели са един компютър в прорез на процесуалните правила и са го отваряли, кой би ги спрял да внесат каквито си желаят данни вътре? Това ми е тезата за отбрана, да ", удостовери юристът.

"На този стадий никой нищо не е видял. Нали знаете - като приказките за дядо Коледа: "Всеки е чувал за него, само че никой не го е виждал " ", метафорично съобщи Стефанов.

На въпрос дали пробивът може да е политическа поръчка той отвърна: "Не ни замесвайте в политически игри. Въпросът е чисто процесуален и никой няма никакво отношение към политическите стрелички, които се трансферират. Оставяме политиката на политиците ", съобщи той.

"Прокуратурата не прави следствието съгласно надлежния ред, тъй като по този начин й е комфортно ", твърди още юристът, без да показа съответни причини.

"Когато започнах да приказвам първоначално, че ударът е против сдружението, всички си мислеха, че са адвокатски приказки. Сега към този момент сте наясно, че не е по този начин. Нищо чудно да е удар от конкуренцията ", изясни Стефанов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР