Собственикът на фирмата Иван Тодоров е в Канада. Той е

...
Собственикът на фирмата Иван Тодоров е в Канада. Той е
Коментари Харесай

Адвокат на пловдивския хакер го защити

 " Собственикът на компанията Иван Тодоров е в Канада. Той е на годишен конгрес на верига заведения за хранене. Предполагам, ще се върне до края на седмицата. Това е било планувано пътешестване. Човекът си пуска фотоси даже в обществените мрежи, не се укрива ". Това разяснява в ефира на " Здравей, България " Георги Стефанов, един от юристите на обвинявания в хакването на Национална агенция за приходите Кристиян Бойков, във връзка изказванието, че Иван Тодоров е избягал зад граница.

Акцията на ГДБОП, която се организира през вчерашния ден, продължи до 23:00 ч. Беше конфискувана огромна част от техниката на компанията. Късно нощес беше арестуван и комерсиалният шеф на " Тад Груп " - Георги Янков. Очаква се той да бъде разпитан през днешния ден. Все още не е ясно дали ще му бъде повдигнато обвиняване, или ще бъде освободен. Институциите настояват, че Бойков не е работил самичък. Той е търсил информация за премиера, за основния прокурор, за депутата Делян Пеевски, както и за евродепутата Емил Радев. Той добави, че евентуално компютърът на Бойков към момента не отключен.

" От прокуратурата могат да настояват каквото си желаят. Това са волни изказвания. Ако са извлекли някакви данни, това е било нелегално. Необходимо е наличие на притежателя на компютъра и юристи. Ако нещо е изтеглено, то е допустимо и да бъде импортирано. Възможно е тези данни да са записани на компютъра, откакто той е бил конфискуван ", разясни Георги Стефанов.

Той изясни, че цялата история е удар от конкуренцията по сдружението. " Нито Кристиян, нито комерсиалното сдружение, нито юристите се занимават с политика. Въпросът е чисто процесуален. Никой няма отношение към стреличките, които си трансферират политиците ", сподели още Георги Стефанов. Пред bTV Георги Стефанов добави, че профилираната прокуратура поема случая с изтеклите данни от системата на Национална агенция за приходите. Той чака още да бъде направено изменение на обвиняването, като да се търси наказателна отговорност против проведена незаконна група и по този начин Кристиян Бойков и шефът му Георги Янков да бъдат привлечени дружно като обвинени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР