Собственикът на фирмата, чийто автобус катастрофира снощи край свиленградското село

...
Собственикът на фирмата, чийто автобус катастрофира снощи край свиленградското село
Коментари Харесай

Катастрофиралият бургаски автобус минал преглед през октомври

Собственикът на компанията, чийто рейс катастрофира нощес край свиленградското село Младиново се прибра в Бургас, дружно с част от пасажерите, които нямат пострадвания след случая.

„ 22:00 ч. дойдох с другия рейс, който е от Бургас. Имаше в кметството хора. Там имаше проверяващи. Отидохме в следствието в Свиленград. Има следствие и нищо не мога да разясня по случая ", описа Димитър Костадинов.

По думите му авариралият рейс е бил в изправно положение, а водачът - извънреден експерт.

„ Шофьорът е на 51 година Изключителен експерт. Просто съвършен водач. Травмиран е душевен. Има контузии по тялото, по гръбнака. Преглед рейсът е минал на 4-ти октомври. Първата му регистрация е 1997 година Автобусът е изправен. Има всички застраховки. Абсолютно всичко, което е било належащо, с цел да се движи МПС, сме си го изпълнили. По закона за Министерство на вътрешните работи рейсовете минават два пъти в годината прегледи. Ние си ги съблюдаваме ", сподели още Костадинов.

Той не е съумял да беседва с водача. Няма и догатки какво е довело до злополуката.

„ Когато отидох нощес в село Младиново, множеството хора бяха извозени до лечебните заведения. Оттам нататък бяха в следствието в Свиленград ", изясни притежателя на туристическата организация.

Не знае дали пасажерите са употребявали колани по време на транспорта, само че твърди, че са били инструктирани, че би трябвало да са закопчани.

Не може да каже дали става дума за механически проблем, предаде БНТ.

„ В момента рейса го изваждат от местопроизшествието и си има експертизи ", сподели още той.

Пътниците в рейса са били застраховани. Маршрутът, който рейсът е изпълнявал от Кавала до Бургас, не е измежду честите на компанията, само че не е за пръв път, сподели още притежателят на туристическата организация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР