Собственикът на фирмата, Блек Сий Фемили Резиденс ЕАД, чийто проект

...
Собственикът на фирмата, Блек Сий Фемили Резиденс ЕАД, чийто проект
Коментари Харесай

Собственикът на строежа на Алепу: Нямаме официална информация за събарянето

Собственикът на компанията, " Блек Сий Фемили Резиденс " ЕАД, чийто план е хотелския комплекс на плажа Алепу, изпрати публична позиция до медиите.

Стоян Василев декларира, че вложителят не е получил публично известие или документи за желанието за срутване на градежа.

Ето и цялата позиция на Стоян Василев:

Във връзка с изявления на народен представител от Политическа партия Мирослава Петрова по отношение на укрепителното оборудване, част от плана „ Антеа Резиденс “ (познат като " Алепу “), бихме желали да осведомяваме всички заинтригувани страни, че към сегашния миг не сме получавали публична или неофициална информация и документи от институции, обвързвана с осъществения първи стадий на капиталово желание: „ Курортен комплекс " Алепу Вилидж “, Етапно строителство - Първи стадий „ Укрепване на свлачище “.

Нямаме информация и не бихме могли да разясняваме в какво качество госпожа Петрова популяризира информация без да са налице публични документи, за които да сме осведомени като вложител в плана, и е притеснително, че като представител на законодателната власт в Република България тя приказва от името на Министерски съвет, министър-председател, Министерство на регионалното развитие и ДНСК.

Обръщаме внимание, че към този момент се приказва не за " прикрит “ хотел, а за укрепително оборудване, контрафорси и съществуване на интензивно свлачище, което оборудването възпира, а напълно до неотдавна това се отхвърляше. Също по този начин още един път подчертаваме, че желанието да се резервира оборудването, като се махнат някои контрафорси е невероятно без да се компрометира цялата структура, както е видно и от мнения на Геозащита и Министерство на регионалното развитие от 2020 година

Приветстваме спазването на правилото за мощ на правото, а не правото на силата – в този смисъл не одобряваме изявления, че въпреки и укрепителното оборудване да е законосъобразно (както споделя и госпожа Петрова в изявлението си от 11.02.2022 г.), по аргументи, не намиращи опора в закона, страната има желание да постанова осъществяване на мероприятия в частен парцел, за който притежателят има всички нужни позволения за реализиране на законно капиталово желание.

Приветстваме желанието на държавното управление да се бори с корупцията и да работи законосъобразно и имаме вяра, че няма да работи изборно и по избор и убеждение на едно лице, без да се вникне в съответния проблем и проблем. Отворени сме за разговор и сме подготвени да спомагаме, с цел да може да се изяснят всички елементи по този план и да се подхващат нужните законови дейности. До този миг сме отправяли молби за срещи с министерства и други заинтригувани страни, с цел да ги срещнем с цялостната фактология по случая, само че такива срещи към момента не са осъществени. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР