Собственикът на фирма Асел“ ООД - Пловдив - Еррико Фантауци,

...
Собственикът на фирма Асел“ ООД - Пловдив - Еррико Фантауци,
Коментари Харесай

BG абсурди: НАП издирва длъжник, банка му дава кредит

Собственикът на компания „ Асел “ ООД - Пловдив - Еррико Фантауци, има отговорности към Национална агенция за приходите в размер на 136 516 лева От приходната организация са подхванали дейности против него за разкриване на процедура по събиране на вземанията. В същото време, при съществуването на големите обществени отговорности, банка му е отпуснала заем за съвсем милион, което е в несъгласие с банковите правила.

„ Асел “ ООД е записана в Пловдив през 2002 година Тя създава електронни лампи, тръби и други електронни детайли. Мажоритарен притежател е Еррико Фантауци. Негови съдружници са сънародниците му Сандро Колорато и Енрико Маури, а шеф е Елена Тютюнджиева. На 26 март 2019 година Фантауци подписва следващ контракт с „ Юробанк България “ АД, като тегли 450 000 евро. Срещу тях залага предприятието, което се намира на ул. „ Асеновградско шосе “1, както и всички негови активи. Залогът на цялото комерсиално сдружение е на обща стойност 300 000 евро, т. е. по-малко от размера на заема. Не излиза наяве обаче разликата с какво и дали изобщо е обезпечена. Според контракта заемът би трябвало да се върне до 1 март 2020 година, при положение, че няма анекс за удължение на периода.

Преди няколко години италианската компания се прочу скандално поради редовно нарушение на трудовото законодателство и гражданските права на служащите, които са към 220. От КТ „ Подкрепа “ сигнализираха, че чиновниците се трудят в извънредно нездравословни условия, а върху тях се упражнява душевен тормоз. Работниците поставят редовно ексклузивен труд, който не се заплаща, а заплатите се бавят с месеци. От подадените тогава сигнали до Инспекцията по труда и Комисията за отбрана от дискриминация очевидно не е имало изгода, нито от издадените наставления от контролните органи. Нарушавало се и екологичното законодателство, тъй като продукцията се почиствала благодарение на тежки химикали.

Към днешна дата обстановката не е по-различна, разясняват хора от компанията, поискали анонимност. Иначе съгласно последния оповестен финансов отчетприходите от продажби за 2017 година са в размер на 19 534 000 лева, което подрежда компанията четвърта в браншова ранглиста в страната.

Осигуряват служащите на минималната заплата

Доста стеснителен факт за употребата, на която са подложени българските служащи, е визитката, която са си създали италианците в уеб страницата: „ Асел “ ООД е партниращ производител, който предлага работна ръка на ниски цени, като в същото време подсигурява същото положително качество на продуктите “. България пък е показана като страна с ниски индустриални разноски.

Символичното възнаграждение е афиширано и в jobs.bg. В публикация, оповестена на 5 юли 2019 година, написа, че дават брутна заплата от 670 лева на оператори за сглобяване на подготвени артикули. Като се махнат удръжките, месечното заплащане на хората май се приближава до минималното за страната - 560 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР