Собственикът на Фейсбук Meta работи по нова социална медийна платформа

...
Собственикът на Фейсбук Meta работи по нова социална медийна платформа
Коментари Харесай

Meta работи по нова социална платформа – конкурент на Twitter

Собственикът на Facebook Meta работи по нова обществена медийна платформа за " текстово шерване ", заяви компанията, в план, обсъждан като евентуален противник на изпадналия в усложнение Twitter.

" Проучваме независима, децентрализирана обществена мрежа за шерване на текстови актуализации ", сподели Meta в малко изказване, изпратено по електронната поща и представено от Агенция Франс Прес.

Откакто милиардерът Илон Мъск пое Twitter през октомври, авторитетният уеб страница претърпя спирания, съкращения и рекламодателите се отдръпнаха от платформата поради неналичието на модериране на наличието. Но до момента не се е появила сериозна опция на Twitter, което оставя на международните водачи, политици, известни персони и компании малко избор, с изключение на да продължат да поддържат връзка посредством платформата.

" Вярваме, че има опция за настрана пространство, където създатели и обществени персони могат да споделят навременни актуализации за своите ползи ", се прибавя в изказването на Meta.

В медийните известия се споделя, че новото приложение на Meta ще употребява технология, която му разрешава да бъде оперативно съвместимо с нишовата мрежа Mastodon и други платформи.Това би било очевидно разминаване с нормалната процедура на софтуерните колоси, при която платформи като Instagram или YouTube се държат зад софтуерни стени и работят благодарение на фирмени сървъри при строги правила. Mastodon работи с децентрализирани изчислителни сървъри, без централно ръководство или орган, който да дефинира разпоредбите.

През декември Мъск за малко забрани сметки в Twitter, които дават връзки към други обществени медийни платформи, в това число Фейсбук, Instagram и Mastodon. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР