Собственикът на „Фейсбук“ и „Инстаграм“ ще позволи временно на потребителите

...
Собственикът на „Фейсбук“ и „Инстаграм“ ще позволи временно на потребителите
Коментари Харесай

„Фейсбук“ разрешава временно призиви за насилие срещу Путин и руските войници


Собственикът на „ Facebook “ и „ Инстаграм “ ще разреши краткотрайно на потребителите в някои страни да приканват към принуждение против Владимир Путин и съветските бойци в подтекста на протичащото се в Украйна, написа Би Би Си.

„ Мета “ декларира, че краткотрайно е позволила някои изявления като " Смърт на съветските нашественици ", които нормално биха нарушили нейната политика във връзка с речта на ненавист.

Въпреки това компанията прецизира, че няма да позволи апели за принуждение против съветски цивилни жители.

В отговор на това Русия прикани Съединени американски щати да спрат " екстремистките действия " на компанията за обществени медии.

Съобщението пристигна, откакто осведомителна организация Ройтерс съобщи, че е видяла вътрешни имейли, в които се приказва за смяната в политиката.

" Във връзка със протичащото се в Украйна направихме краткотрайно изключение за засегнатите от войната, с цел да показват гневни настроения към нахлуващите въоръжени сили ", съобщи представител на „ Мета “ пред Би Би Си.

Така се позволяват краткотрайно и някои постове в Русия, Украйна и Полша, в които се приканва за гибелта на съветския президент Владимир Путин, както и на беларуския президент Александър Лукашенко.

Във вътрешни имейли до модераторите на наличие в Европа се споделя, че апелите за гибел на водачите ще бъдат позволени, в случай че не съдържат други цели или не включват местонахождение или способи.

Призивите за принуждение също са позволени, когато в поста ясно се загатва нахлуването в Украйна.

" Настояваме американските управляващи да спрат екстремистката активност на „ Мета “ и да вземат ограничения за привличане на причинителите към отговорност ", написа в „ Туитър “ посолството на Русия в Съединени американски щати.

ТУИТ

" Потребителите на „ Facebook “ и „ Инстаграм “ не са дали на притежателите на тези платформи правото да дефинират критериите за истина и да настройват народите един против различен ", допълват от там.

Миналата седмица Русия разгласи, че блокира „ Facebook “ и неговите платформи, като се базира на 26 случая на " дискриминация " против съветски медии от страна на „ Facebook “ от октомври 2020 година насам.

Въпреки че достъпът до уеб страницата към този момент беше стеснен в Русия, той не беше изцяло недосегаем.

В същото време вътрешните имейли демонстрират още, че ще се позволява да бъде хвален десният украински батальон „ Азов “, което нормално е неразрешено. Говорителят на „ Мета “ Джо Озбърн преди този момент беше споделил, че за момента компанията прави малко изключение за похвали на „ Азов “ в подтекста на присъединяване му в отбраната на Украйна и на ролята му като част от Украинската национална армия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР