Собственикът на фалиралата корпоративна търговска банка Цветан Василев вижда втори

...
Собственикът на фалиралата корпоративна търговска банка Цветан Василев вижда втори
Коментари Харесай

Цветан Василев обяви библиотекарския институт за пристан на #КОЙ

Собственикът на банкрутиралата корпоративна комерсиална банка Цветан Василев вижда втори център на властта в Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ), в който част от преподавателите са някогашни сътрудници на комунистическите секрети служби и на ДАНС.

Според него в института действа " частна конструкция за репресии, оторизирана от страната, която пази ползите на частни лица.

Василев е в Сърбия, до момента в който в България към този момент стартира правосъдният развой против него за началник на проведена незаконна група за източване на банката. Днес той даде над четиричасово изявление, излъчено в канала youtube, като отговаряше на въпроси на жители, задавани онлайн посредством обществените мрежи.

В отговор на въпрос кой е #КОЙ, Василев отговори: " Няма еднопосочен отговор. Това е система от хора от някогашните служби, естествено контролът на информацията и на парцелите на избрани хора, някои настояват, че този център е намерил кей в библиотекарския институт. Там са събрани Йовчев (бел. ред някогашният началник на ДАНС Цветлин Йовчев), Гестапото (бел. ред. последния началник на Шести отдел в Шесто ръководство на някогашната Държавна сигурност Димитър Иванов) и Стоян Денчев (служител на някогашната Държавна сигурност и вицепрезидент на някогашната " Мултигруп " ). Проникнали са на всички места (...) Частна конструкция за репресии, оторизирана от страната, защитаваща ползите на частни лица - депутати, министър председатели, или министри, няма значение ".

В отговор на спомагателен въпрос Василев сподели, че въпросната конструкция " има добра към момента пъпна шнур на изток, няма никакво подозрение " с уточнението, че не би могъл да каже доколко процесите се управляват от Изток, въпреки че в последно време очевидно проличават упоритостите на Москва да ръководи процесите в България.

Помолен да разяснява имала ли е Русия роля във банкрута на банката, той отговори, че няма съответно удостоверение, само че бил осведомен от братя Велчеви (бел. ред. Милен и Георги Велчеви), че Кремъл е бил гневен от неуспеха на " Южен поток ", за което упреквал Василев.

Финансирането на Бареков и " България без цензура ", за които, както стана известно от материалите по делото пари са били изнасяни в чували, Василев разясни, че те идвали от негови персонални сметки, а не от парите на вложителите. " Бях отчаян от ГЕРБ и Борисов, от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи и си представях, а и до ден сегашен считам, че има място за на консервативно придвижване, учредено на националния капитал и с пропатриотичен уклон като опция, стопиращ фактор на корупцията и корупционните практики в обичайния политически естаблишмънт ", сподели Василев. Изрази отчаяние, че и Бареков и водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, които се явиха през 2013 година с обща листа на евроизборите, след това са изменили на това. Бареков бил подобен по темперамент, пък и подвластен от Пеевски, а за Каракачанов било въпрос на нрав - " човек, който псуваше Борисов, в този момент му е вицепремиер ".

Василев акцентира, че в никакъв случай не е приказвал за финанси с някогашния министър председател на Съюз на демократичните сили Иван Костов, а единствено за опасности.

Бившият банкер за следващ път неведнъж повтори тезата си, че банката е фалирана от някогашния му съучастник и сегашен народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски благодарение на прокуратурата и персонално основния прокурор Сотир Цацаров. Обвини и сегашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, че, в случай че не е бил уредник на банкрута, се е облагодетелствал от него.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Фалитът на КТБ (923)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР