Собственикът на Facebook, Meta обяви, че възнамерява да пусне новото

...
Собственикът на Facebook, Meta обяви, че възнамерява да пусне новото
Коментари Харесай

Meta планира да пусне конкурент на Twitter в края на седмицата

Собственикът на Фейсбук, Meta разгласи, че има намерение да пусне новото си приложение , с което ще се конкурира с Twitter . От управлението на компанията оповестиха, че то ще проработи в четвъртък , предава „ BBC “.

Приложението, което носи името Threads , и е налично за предварителна поръчка в Apple App Store , ще бъде обвързвано с Instagram . Екранни фотоси демонстрират, че то разполага с табло за ръководство, което наподобява на това на Twitter. Meta разказва Threads като „ приложение за диалози, основано на текстови известия “.

Този ход безспорно  потвърждава мощното съперничеството сред създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг и притежателя на Twitter Илън Мъск . Миналия месец те даже обявиха желанието си да се изправят физически един против различен, макар че към момента не е ясно какъв брой съществени са били желанията на двамата мъже за действително осъществяване на дуела.

Междувременно Twitter заяви, че известното потребителско табло TweetDeck ще изисква възнаграждение , с цел да се употребява от потребителите, след 30 дни. Това решение е последният опит на  Мъск да накара потребителите да се записват за абонаментната услуга на Twitter – Twitter Blue . В събота мултимилиардерът ограничи броя на изявленията, които потребителите могат да виждат, базирайки се на „ извънредно тежките условия “ , свързани с извличането на данни. За разлика от него, приложението Threads на Meta ще бъде безвъзмездна услуга и няма да има ограничавания за броя на изявленията, които потребителят може да види.

„ Threads е мястото, където общностите се събират, с цел да разискват всичко – от тематиките, които ви вълнуват през днешния ден, до това, което ще бъде на мода на следващия ден, “, гласи част от описанието на приложението в App Store.

На екранни фотоси се вижда, че въпросното приложение наподобяват съвсем идентично с Twitter . Threads също по този начин ще събира данни от телефоните на потребителите, които го употребяват, в това число данни за местонахождение, направени покупки и история на сърфирането. През последните години се появиха няколко приложения, които поразително наподобяват на Twitter, като Truth Social на Доналд Тръмп и Mastodon. Междувременно стана ясно, че друго сходно приложение – Bluesky, е отбелязало „ рекорден “ трафик след стъпката на Мъск да ограничи потреблението му през уикенда. Въпреки това Threads може да се окаже най-голямата опасност , пред която е бил изправян Twitter досега.

Марк Зукърбърг има опит в заимстването на хрумвания на други компании , като явно умее да ги трансформира в сполучливи. Пример за това е приложението на Reels на Meta, което се счита от мнозина за копие на TikTok , а приложението Stories наподобява по функционалностите си на Snapchat .  

Meta разполага с надеждни запаси да се конкурира с Twitter . Threads ще бъде част от платформата на Instagram, тъй че то също ще бъде обвързвано със стотици милиони сметки. Компанията не е почнала развиването си от нулата, както се е налагало да вършат други нейни съперници. Въпреки че самият Мъск наскоро получи утвърждение за уговорката си към свободата на словото, той също по този начин отблъсна някои консуматори. Зукърбърг от своя страна се надява, че ще успее да притегли задоволително разочаровани консуматори от Twitter, с цел да сътвори нова действителна опция .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР