Собственикът на Facebook Марк Зукърбърг обясни защо социалната му мрежа

...
Собственикът на Facebook Марк Зукърбърг обясни защо социалната му мрежа
Коментари Харесай

Зукърбърг каза защо Facebook не прави като Twitter

Собственикът на Фейсбук Марк Зукърбърг изясни за какво обществената му мрежа не последва образеца на Twitter и не скри или изтри текст от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

По-рано американският държавен глава написа, че може да изпрати бойци от Националната армия в Минеаполис, в случай че кметът не поеме контрола над обстановката с безредиците след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд в ръцете на полицията.

Президентът съобщи, че " или доста слабият коренен ляв кмет Джейкъб Фрей ще предприеме дейности и ще поеме контрола над града ", или ще изпрати Националната армия в града и " направи всичко, както би трябвало ".

Тръмп също написа: " Ще вземем обстановката под надзор, само че когато стартира плячкосването, стартира стрелбата ". По-късно обществената мрежа Twitter маркира известието като нарушаващо разпоредбите на компанията по отношение на прославянето към насилието.

Туитът на Тръмп е прикрит, като може да се прочете единствено като кликне върху известието от администрацията на уеб страницата.

" Знам, че мнозина се нервират, че оставихме бележките на президента, само че позицията ни е, че би трябвало да позволяваме допустимо най-вече изложение, в случай че не предизвиква непосредствена опасност, щета или заплаха, които могат да бъдат изразени в ясни политически условия ", написа Зукърбърг на страницата си във Фейсбук.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР