Собственикът на efbet Лига Цветомир Найденов обяви, че компанията налива

...
Собственикът на efbet Лига Цветомир Найденов обяви, че компанията налива
Коментари Харесай

Босът на efbet: Даваме 25 млн. лв. на година за спорт, ЦСКА 1948 е четвъртият най-популярен клуб в България

Собственикът на efbet Лига Цветомир Найденов разгласи, че компанията налива по 25 млн. лв. на година в българския спорт. Той добави, че компанията му не е притежател, а единствено спонсор на ЦСКА 1948 и сподели, че този клуб е четвъртият най-популярен в България.

Също по този начин Найденов сподели в изявлението за Sportal.bg , че ЦСКА 1948 не получава най-вече пари от efbet, а има клубове от елита, които го изпреварват.

“Баща ми, брат ми, братовчедите ми, жена ми, нейният татко, цялото семейство сме от ЦСКА. От 12-годишен вървя самичък на мачове на ЦСКА. Любимият ми футболист е Емил Костадинов”, сподели Найденов, след което продължи.

“Внесох оздравителния проект от името на сдружението, което беше 100% благосъстоятелност на Васил Божков. Имаше дребни неща за дооправяне. При положително предпочитание ЦСКА можеше да бъде оздравен. Нямаше предпочитание от тогавшното управление. Когато то не желае да оздрави клуба, няма по какъв начин външни хора да го създадат.

Беше ми гадно, че ЦСКА банкрутира. Не бях на учредителното заседание на ЦСКА 1948, с цел да не кажат “ето, Нове холдинг прави нов ЦСКА”. Феновете си направиха съдружие, а аз бях член и почитател - един от двестате.

Нашата компания стана спонсор на ЦСКА 1948 през януари 2017 година Преди това съм чувал, че парите идват от някаква организация на военни и спонсорство от компании. Не мога да кажа кои са, тъй като тогава не съм се интересувал.

В момента отново съм почитател, един от 200-те члена, и спонсор. Не взимам значимите решения, тъй като съм единствено спонсор. Интересувам се по какъв начин се харчат парите, само че решенията се взимат от Добрин Гьонов и Кирил Котев. Контролирам нашите средства. Не знам дали не е комерсиална загадка, с цел да споделям какъв брой ни е спонсорството. Даваме по 25 милиона на година за българския спорт.

Има клубове от efbet Лига, които спонсорираме с повече пари. ЦСКА 1948 е четвъртият по известност клуб в България. Може би поради интригата с ЦСКА-София.

Специално социологическо изследване не е правено. Но над 20 години популяризирам и мога да преценява кой клуб с каква известност е”, разяснява Цветомир Найденов. Втора лига 9 кръг, понеделник 23 септември  ЦСКА 1948 5:0краен резулат  Септември (София)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР