Собственикът на Дискордиа Христо Христов © Надежда Чипева Дискордиа планира

...
Собственикът на Дискордиа Христо Христов © Надежда Чипева Дискордиа планира
Коментари Харесай

"Дискордиа" планира 200 млн. лв. инвестиции в следващите 3 години

Собственикът на " Дискордиа " Христо Христов

© Надежда Чипева " Дискордиа " възнамерява вложения в размер на 200 млн. лева за три години до края на 2022 година Броят на чиновниците ще бъде повишен с към 1050 души, а приходите на сдружението ще надвишават 400 млн. лева Това заяви притежателят на автомобилния транспортьор Христо Христов.

В момента в компанията, която дефинира себе си като една от най-растящите в Европа, работят 1052 индивида. Броят на камионите пък е 680. За тази година новите влекачи са 280, като 110 са подменили остарели камиони, а 170 са чист растеж на парка.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Плановете за напредък идват макар нестабилната комерсиална конюнктура в световен проект, пакета " Мобилност ", тол системата и най-много дефицитът на интернационалните водачи.

Големият шеф
Компанията е номер едно в бранш превоз по растеж на чиновниците си съгласно класацията на ICAP за водещите работодатели в България. През предходната година от общо 477 назначени в топ 20 компании в бранша 230 се падат на " Дискордиа ", или това са 48%. В общата ранглиста за всички компании тя е на 121 място в страната, като година по-рано е била на 218-та позиция. В момента в превозвачът работят 1052 души, като 180 от тях са в офиса на компанията, който се разраства.

Основен проблем в бранш превоз е дефицита на интернационалните водачи, който стопира упоритостите на доста компании за развиване. По думите на Христов, компанията би трябвало да е атрактивна, само че не трябва и да надскача доста пазарните равнища, като счита, че заплащането е или колкото или над това в страни като Франция да вземем за пример. Така възнаграждението на тези, които работят по по-къси курсове с чести връщания до страната стартират от 1700 - 1800 евро нето, а тези работещи на по-дългите релации получават 2800 - 3000 евро нето.

Основното, с което обаче е атрактивна компанията са удобните условия на работа, споделят от там. Средната възраст на камионите е 1 година и 3 месеца, клас Евро 6. Имат разнообразни съвременни системи за сигурност. Отдел мениджмънт на флота се занимава с поддръжка на водачите и возилата в България преди тръгване и след идване, както и по пътищата на Европа. И тъй наречените

Непредсказуемата среда
Развитието на транспортния бизнес остава непредсказуемо към този момент, като политическото говорене на световна основа и комерсиалните войни дават своите отблясъци върху производството и търговията, а оттова и върху превоза. Важна роля има и протичащото се в Турция и обезценяване на лирата. В България пък се чакат решенията на администрацията по линия на тол таксите, а в Европа пакета " Мобилност ".

Положително съгласно Христов е, че браншът е съумя да стане по диалогичен, като съгласно него няма да се стигне до използване на всички условия по пакета, защото те са на процедура неприложими. Като допустимо понижаване на вредите за българския бизнес остава регистрирането на дъщерни сдружения в чужбина, от което обаче ще загуби българският бюджет.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР