Собственикът на Челси Роман Абрамович остави настрана британските визови притеснения.

...
Собственикът на Челси Роман Абрамович остави настрана британските визови притеснения.
Коментари Харесай

Абрамович си купи нов пентхаус в сърцето на Лондон, тъне в небивал лукс

Собственикът на Челси Роман Абрамович остави настрани английските визови терзания. Докато Англия бави издаването на нова виза на притежателя на футболен клуб Челси, той си купи нов пентхаус от 550 квадрата в сърцето на Лондон. Цената на парцела е 40 млн. $.

Жилището се намира в кула, ситуирана в центъра на градеж, който евентуално няма да бъде приключен преди 2021 година Така апартаментът е на метри от стадиона на Челси - „ Стамфорд Бридж”. В момента по жилището текат довършителни работи - дизайнерският му екип работи по концепцията за интериора, което алармира, че олигархът няма желание да напусне Обединеното кралство.

Процедурата по покупката на първокласния апартамент в Лондон е почнала преди казуса с визата. Причината за отхвърли за издаване на нова виза са влошените връзки сред Англия и Русия в резултат на случая „ Скрипал”. Абрамович отдръпна молбата си за приемане на английска виза и си взе израелско поданство, което му разрешава къси пътувания до Лондон.



Бъдещият дом на Абрамович може да се похвали с 360-градусови гледки към Темза. Жилището попада в комплекса Waterfront, сплотяващ жилища и бизнес зона, като единствено паркоместата подземен са развити върху 85 000. Пентхаусът на Абрамович е на близко разстояние от аерогара Battersea.

Проектният взрив към пристанището в Челси, както и антикварните магазини на New Kings Road и Lots Road покачиха известността на региона. Комплексът Waterfront е един от многото проекти за регенериране на западната част на Челси.
През 2008 година Роман Абрамович още веднъж влезе в новините - публично той стана новият притежател на най-скъпия дом в света. Това е къщата, наречена La Leopolda, тя коства 500 милиона $.
La Leopolda е известна с хубостта си, има най-хубавия аспект към морето в цяла южна Франция. Абрамович я вижда, до момента в който се разхожда из Френската Ривиера с дамата на сърцето си тогава - Даря Жукова. Двамата се влюбват в La Leopolda. Къщата има дългогодишна история и е кръстена на белгийския крал Леополд, който я построява от обич към метресата си. През годините La Leopolda е била дом на Бил Гейтс, както и на основателя на " Фиат ", дядото на Лапо Елкан - Джани Аниели.
Собственикът на футболния клуб Челси заплаща внушителните 400 млн. $ за New Holland Island (остров Нова Холандия край Санкт Петербург). А списание " Форбс " разгласи, че Роман Абрамович си е направил най-скъпия подарък за 2010 година


Руският милиардер закупи остров Нова Холандия край Санкт Петербург за 400 млн. $. Абрамович има много острови по света, само че този е най-скъпият в сбирката му. Бизнесменът има 12,8 милиарда $ в сметките си.
След договорката за Нова Холандия медиите писаха, че Абрамович счита да употребява първокласната си облага за бизнес. Като трансформира запустялата военна база в културен център, включващ жилища, хотели, магазини и офиси.
Преди време Абрамович си купи къща на най-скъпата улица на Острова - Билиониърс Роу (Редицата на милиардерите) в Кенсингтън, Западен Лондон.
Домът му разполага с 15 спални, а директно под къщата построиха необикновен комплекс, включващ тенис корт, здравен център и частен музей за шестте ферарита на милиардера. При договорката не са употребявани сътрудници по недвижими парцели. Абрамович, чието имущество се прави оценка на 10.3 милиарда паунда, купил къщата незабавно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР