Собственикът на частен имот до плажа Корал е поставил предупредителна

...
Собственикът на частен имот до плажа Корал е поставил предупредителна
Коментари Харесай

Частен собственик плаши с фотокапани плажуващи на Корал

Собственикът на частен парцел до плажа Корал е сложил предупредителна табела, че ще лови с фотокапани хората, които влизат непозволено в парцела му. За това алармираха от сдружението "Да запазим Корал ".

Достъпът и потреблението на плажа от години са мотив за спорове сред плажуващи, притежатели на частни парцели до линията, общината и държавните институции. През предходната година неколкократно локалната власт и Министерството на туризма ревизираха плажа за непозволено къмпингуващи. Хората, разпънали палатки на и до линията бяха глобявани.

В началото на тазгодишния сезон достъпът до плажа беше заграден с ограда. Бяха оставени пътеки за минаване на пешеходци, а от Министерството на туризма обявиха, че те са задоволителни, с цел да се обезпечи достъп до плажа, така че нарушаване няма. Според "Да запазим Корал " обаче трудностите по пътя към плажа пречат на хора с детски или инвалидни колички да вземем за пример.

От сдружението считат, че частният притежател няма право да загражда земята, защото на нея има дюни, които по закон са изключителна държавна благосъстоятелност. Те обаче не са нанесени в кадастъра, а поради неналичието им там, планът на общ организационен проект на община Царево разрешава застрояването им.

В последните дни пътят до плажа беше в допълнение усложнен, откакто на него беше изсипана купчина пръст. Сега се появи и предизвестие, че нарушителите на частната благосъстоятелност ще бъдат снимани и излъчени на полицията в Царево, отбелязва Медиапул.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР