Собственикът на БТК и Нова Броудкастинг груп е поискал да

...
Собственикът на БТК и Нова Броудкастинг груп е поискал да
Коментари Харесай

Собственикът на БТК и Нова ТВ поиска и Телелинк

Собственикът на БТК и " Нова Броудкастинг груп " е изискал да купи най-малко 51 на 100 от акциите на търгуваната на Българската фондова борса софтуерна компания " Телелинк бизнес сървисис груп " ( " ТБС Груп " ). Съобщението за това бе оповестено във вторник на уеб страницата на борсата.

Писмото за желание за покупка на подобен дял от страна на " Словения Броудбанд С.а.р.л. " обаче не съставлява обвързваща оферта. Наред с други условия, закупуването е предмет и на утвърждение от органите по конкуренция, гласи известието от изпълнителния шеф на " Телелинк " Иван Житиянов.

" Словения Броудбанд " ще бъде позволена да извърши бизнес, финансов и юридически разбор.

Регистрираният в Люксембург кандидат-купувач има " Юнайтед Груп България " ЕООД, която е едноличен притежател на капитала на " Вива Телеком България ", държаща БТК. Нейна е и " Юнайтед медия " С.а.р.л., която пък е едноличен притежател на " Нова Броудкастинг Груп ".

Новината за поръчката за пазаруване на най-малко мажоритарен пакет в " Телелинк " идва дни след изказване на съоснователя и притежател на 67% от капитала Любомир Минчев, че има подготвеност " да предложим за продажба на БФБ мажоритарен пакет от акции в размер на над 50%, считано от началото на 2022 година "

" Логично поради впечатляващия растеж, разширяващото се пазарно наличие и отличните финансови резултати през последната година " ТБС груп " навлиза от ден на ден и в полезрението на огромни интернационалните компании от сферата на ИКТ с изявено наличие и упоритости на Балканите и европейския пазар като цяло. Считам, че " ТБС груп " е достигнала равнище на развиване, на което такава компания би имала интереса да влезе в ролята на стратегически вложител, който да форсира и мултиплицира доста капацитета на " ТБС груп ", написа той.

Πaзapнaтa ĸaпитaлизaция нa " Teлeлинĸ ", ĸoятo излeзe нa бългapcĸaтa бopca през минaлaтa гoдинa, възлиза на пoчти 200 млн. лева Kъм мoмeнтa ce тъpгyвaт cвoбoднo мaлĸo нaд 20% oт aĸциитe ѝ, пуснати на борсата oт създателя Любомир Mинчeв и дpyги aĸциoнepи, показва Инвестор.бг.

За първото полугодие на 2021 година " Словения Броудбанд " регистрира растеж на приходите от 51% до 98.3 млн. лева и покачване на чистата облага с 26.4% до 8.13 млн. лева

Ако договорката получи утвърждението на акционерите и на регулаторните органи, ще е следващата облага на компанията в България, която за последните две години закупи освен БТК и Нова ТВ, само че и няколко дребни снабдители на кабелна телевизия и интернет, както и на вестниците на някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" Телелинк " се занимава с създаване и поддържане на съобщителни и телекомуникационни мрежи, което наподобява се вписва в идея за затваряне на бизнес цикъла на българските активи на " Словения Броудбанд ".Дружеството е печелило редица публични поръчки за поддръжка на осведомителни системи, измежду които са Търговският указател. Участваше и в търга за създаване на тол системата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР