Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич разкри дали клубът има

...
Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич разкри дали клубът има
Коментари Харесай

Зингаревич говори за Колежа и отрече Ботев да има финансови проблеми

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич разкри дали клубът има финансови проблеми. Вчера изпълнителният шеф на “канарчетата ” Герман Чистяков излезе пред натрупалите се почитатели и съобщи, че има закъснение на заплатите, което породи подозрения, че клубът има проблеми. Зингаревич обаче отхвърли това.
 Ботев (Пловдив) изважда от приложимост фланелката с номер 8 Ботев (Пловдив) изважда от приложимост фланелката с номер 8
“Не, нямаме финансови проблеми. Не сме имали финансови проблеми през последните 2 години. В момента имаме механически проблем, който ще бъде решен в най- скоро време. Всичко ще бъде наред. Клубът е постоянен и е постоянен от 2 години.

От януари 2021 година доста неща бяха обещани, само че не бяха изпълнени. Беше ми дадено стадионът да е подготвен до края на 2021 година Както всеки клуб имаме доста разноски. Имаме малко спонсори. Първата година имахме спонсори, които помагаха на клуба. Илиян Филипов беше един от тях, само че от страна на града доста неща бяха обещани, а не бяха направени. Клубът не е щедрост, а е бизнес, който би трябвало да се ръководи добре. Като не е подготвен стадионът, няма възвръщаемост на инвестицията. Имаме потребност от стадиона и считам, че когато е подготвен, парите които ще печелим ще оказват помощ за още по- огромна финансова непоклатимост и развитие на клуба.

Когато имаш акционери - добре, само че когато нямаш, става мъчно. Моята цел е да развия клуба и да има устойчиво бъдеще, поради обстановката в България това е не е елементарно. Когато нямаш доходи, не е елементарно да бъдеш финансово постоянен ”, сподели Зингаревич пред “Пловдив Нюз ”.

Собственикът приказва и за строителството на “Колежа ”:

“Както към този момент споделих, когато направих договорката за Ботев имах увещание от Общината, че стадионът ще бъде приключен през 2021 година, най-късно до първото/второто тримесечие. Сега сме края на февруари 2023 и не сме сигурни до каква степен е стадионът. Днес господин Филипов сподели, че би трябвало да се отдръпна от стадиона, тъй като Общината още не му е изпратила контракта, с цел да го приключи със лични средства, с цел да бъде подготвен и да стартираме да играем мачове там през април. Затова, когато ме питате дали съм подготвен да влагам, мисля че не е в това въпросът. Въпросът е за какво стадионът към момента не е подготвен, като това заричане ми беше обещано.

От друга стана, в случай че погледнете плана на стадиона, даже и да стартираме да играем на него през април, към момента има неща, които не са включени в плана, с цел да може да играем там. Клубът би трябвало да подреди съблекалните и други сходни. Така че избрана сума би трябвало да бъде вложена за стадиона. Големият въпрос, който би трябвало да зададете, е за какво стадионът не е подготвен от Общината в случай, че е 2023 година, а трябваше да бъде приключен преди повече от 1 година ”.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР