Собственикът на българското дружество ТАД Груп Иван Тодоров е собственик

...
Собственикът на българското дружество ТАД Груп Иван Тодоров е собственик
Коментари Харесай

TAD Group ще заведе ответно дело срещу България

Собственикът на българското сдружение " ТАД Груп " Иван Тодоров е притежател и на американската TAD Group

© Георги Кожухаров Американската компания TAD Group, компания-майка на българското сдружение " Тад Груп ", ще съди България за седемцифрена сума, съобщи юриста на подсъдимия притежател Иван Тодоров в изявление пред bTV. Адвокат Георги Стефанов разяснява пред малкия екран, че американското сдружение ще се позове на конвенцията за отбрана на задграничните вложители, тъй като от обвиняванията поради приключването на данни от Национална агенция за приходите страда целият бранд.

Иван Тодоров, притежател на TAD Group, дружно с комерсиалния шеф на сдружението Георги Янков и служителя на компанията Кристиян Бойков, са главните обвинени в приключването на данните на 4.6 млн. българи от системата на Национална агенция за приходите. Срещу тримата има обвинявания в тероризъм. От предходната седмица Тодоров е за непрекъснато в ареста, откакто съдът реши, че той съставлява социална заплаха.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Дело против страната на процедура ще значи ответен иск, тъй като Тодоров е притежател и на американската компания майка. Фирмата работи посредством отдаване на марката като франчайз и има офиси с изключение на в Съединени американски щати и България, в Румъния, Англия и Ирландия. Започването на бизнес като клон на TAD Group коства на искащите 20 хиляди $ начална инвестиция.

В изявлението пред bTV Стефанов отбрани за следващ път клиента си, като съобщи, че съгласно него " е необяснимо за какво той е арестуван, тъй като минимум данни в делото за него няма. Името му не се загатва нито от очевидци, нито от каквито и да е други доказателства. " След решението за непрекъснатата мярка задържане на Тодоров от прокуратурата разгласиха нови доказателства против него и Кристиян Бойков, в това число и чатове, в които съгласно държавното обвиняване се приказва за идното продупчване на системите на Национална агенция за приходите. Стефанов обаче счита, че те са извадени от подтекста.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР