Собственикът на автомобилната марка Peugeot - PSA Group обяви, че

...
Собственикът на автомобилната марка Peugeot - PSA Group обяви, че
Коментари Харесай

Собственикът на Peugeot регистрира 600 млн. евро печалба за полугодието въпреки коронавируса

Собственикът на автомобилната марка Peugeot - PSA Group разгласи, че компанията е постигнала облага от 595 млн. евро през първата половина от годината, макар че световната пандемия от ковид оказа мощно отрицателно въздействие на автомобилния бранш, съобщи Ройтерс. Това е доста по-малко спрямо постигнатата облага през същия интервал на предходната година – 1.83 милиарда евро. И въпреки всичко позитивният резултат вдъхва оптимизъм у вложителите, като се имат поради необикновените условия на пазара за коли и проблемите с снабдители. Акциите на групата нарастнаха след новината с 4%.

Приходите на групата са се намали фрапантно с една трета в съпоставяне със същия интервал на предходната година до 25 милиарда евро. Наскоро компанията заяви, че е оптимизирала разноските си дотолкоз, че да може да излиза на облага, даже и когато работи на 50% от цялостния си потенциал.

Въпреки това компанията оповестява, че юни е бил доста мощен откъм продажби и чака наклонността да се резервира и през сегашния месец юли. Най-интерес провокира новите версии на Peugeot 208, която беше оповестена за Европейска кола на годината за 2020 година и на Opel Corsa, която е марка на PSA Group от 2017 година, когато беше добита от General Motors.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР