Собственикът на Адванс Медиа Груп и председател на Конфедерацията на

...
Собственикът на Адванс Медиа Груп и председател на Конфедерацията на
Коментари Харесай

Домусчиев: Плащаме си като попове за болничните, а нямаме контрол, държавата да ги поеме

Собственикът на " Адванс Медиа Груп " и ръководител на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев даде добра оценка за икономическото развиване, само че съобщи, че страната би трябвало да заплаща и трите първи дни на болничните.

" По преценка на КРИБ 2019 година беше една добра година за българската стопанска система. И цифрите го демонстрират - при плануван растеж на Брутният вътрешен продукт от 3,1% той стана 3,6 на 100. Вървейки, стопанската система дърпа и потреблението нагоре. Безработица съвсем няма. Износът също пораства ", съобщи той в особено изявление пред своята телевизия - NOVA.

И добави, че в случай че се решат някои настоящи проблеми, стопанската система ни може да бележи и двуцифрен растеж. Като допустима мярка за следващо развиване ръководителят на КРИБ уточни нуждата от импорт на експерти.

 Мика Зайкова: Национален осигурителен институт би трябвало да поеме напълно изплащането на болничните и то на 80% Виж още Мика Зайкова: Национален осигурителен институт би трябвало да поеме напълно изплащането на болничните и то на 80%
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР