Собственикът на „Левски“ Спас Русев не успя да постигне договорка

Собственикът на „Левски“ Спас Русев не успя да постигне договорка ...

Павел Колев отказа на „Левски“.


Собственикът на „Левски“ Спас Русев не успя да постигне договорка с Павел Колев за поста изпълнителен директор. „Синият“ бос се провали в първите важни преговори за 2019-та година.

Клубът е зле финансово и се управлява не както трябва. Това призна и треньорът Славиша Стоянович преди дни, като заяви, че чака с нетърпение да бъде назначен директор, с когото да работи съвместно, тъй като към момента нещата не са добре. И санкциите от УЕФА не са единственото доказателство. На „Герена“ правят всичко през пръсти.

В тима са започнали да работят по желаната от Стоянович селекция едва в началото на 2019-та. Красимир Иванов, изпълнителен директор, и Кирил Вангелов, главен скаут на тима, излезли във ваканция след последния мач на тима за календарната 2018 година, вместо да работят по трансферите. Това е една от причините „Левски“ да започне подготовката без нови, а нежеланите от Стоянович играчи да са още с договори.

Павел Колев бил надеждата на треньора за изпълняването в срокове поставени бъдещи задачи. Но провалът с назначаването на работещия в БФС шеф бе очакван. Още през ноември, когато били първоначалните преговори, Колев поставил няколко условия. Едно от тях беше да получи важна документация от „Герена“, като счетоводен баланс, списък с кредитори, финансов отчет и др., за да се запознае с реалната ситуация в тима. Колев обаче получил желаната справка едва в първите дни на Новата година. След като се запознал с тях, бившият журналист взел решение да не приема предложението.

„Липсата на гаранция за дългосрочност на този проект, с който се захващам, е основната причина да не съм в „Левски“. Това заяви заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев пред колегите от „Спортал“.

„За да разкажа какво се случи, ще ни трябва серия от предавания, минисериал – каза гласеният за шеф на „Герена“. – Не успяхме да намерим допирни точки за развитието на „Левски“ през следващите години. Не е ставало въпрос за финансови условия и не съм поставял такива за персонални промени, защото не ми е това работата, докато не съм в клуба. Голямото разминаване бе за дългосрочното развитие. Такива гаранции не получих. С това тази тема приключи. Клубът и Спас Русев бяха запознати с моите искания от самото начало – да ми бъдат осигурени определен тип документи, за да се запозная с това каква картинка ме очаква на “Герена” и как бих помогнал. Получих ги, но с огромно закъснение. Не знам защо стана така, но това допълнително забави процесът на преговори, защото без тях няма как да знам къде отивам. Настоящата ситуация в „Левски“ се дължи на мениджмънта и икономическия модел, който е прилаган в България. Други неща се изискват, за да има полза от моята работа. Ще изисква време и търпение, а аз не съм сигурен, че на “Герена” има такова“.

Снимка: Спортал

Източник: trud.bg