Собственикът на „Левски“ Спас Русев не успя да постигне договорка

...
Собственикът на „Левски“ Спас Русев не успя да постигне договорка
Коментари Харесай

Павел Колев отказа на „Левски“

Собственикът на „Левски“ Спас Русев не съумя да реализира сделка с Павел Колев за поста изпълнителен шеф. „Синият“ необут се провали в първите значими договаряния за 2019-та година.

Клубът е зле финансово и се ръководи не както би трябвало. Това призна и треньорът Славиша Стоянович преди дни, като съобщи, че чака с неспокойствие да бъде назначен шеф, с който да работи взаимно, защото все още нещата не са добре. И глобите от УЕФА не са единственото доказателство. На „Герена“ вършат всичко през просото.

В отбора са почнали да работят по мечтаната от Стоянович селекция едвам при започване на 2019-та. Красимир Иванов, изпълнителен шеф, и Кирил Вангелов, основен скаут на отбора, излезли във почивка след последния мач на отбора за календарната 2018 година, вместо да работят по прехвърлянията. Това е една от аргументите „Левски“ да стартира подготовката без нови, а нежеланите от Стоянович играчи да са още с контракти.

Павел Колев бил вярата на треньора за изпълняването в периоди сложени бъдещи задания. Но неуспехът с назначението на работещия в БФС началник бе предстоящ. Още през ноември, когато били първичните договаряния, Колев сложил няколко условия. Едно от тях беше да получи значима документи от „ Герена “, като счетоводен баланс, лист с кредитори, финансов доклад и други, с цел да се запознае с действителната обстановка в отбора. Колев обаче получил мечтаната информация едвам в първите дни на Новата година. След като се срещнал с тях, някогашният публицист взел решение да не приема предлагането.

„ Липсата на гаранция за дългосрочност на този план, с който се понечвам, е главната причина да не съм в „ Левски “. Това съобщи заместител изпълнителният шеф на БФС Павел Колев пред сътрудниците от „ Спортал “.

„ За да опиша какво се случи, ще ни би трябвало серия от излъчвания, минисериал – сподели гласеният за началник на „ Герена “. – Не успяхме да намерим допирни точки за развиването на „ Левски “ през идващите години. Не е ставало въпрос за финансови условия и не съм поставял такива за лични промени, тъй като не ми е това работата, до момента в който не съм в клуба. Голямото разминаване бе за дълготрайното развиване. Такива гаранции не получих. С това тази тематика завърши. Клубът и Спас Русев бяха осведомени с моите претенции през цялото време – да ми бъдат обезпечени избран вид документи, с цел да се срещна с това каква картинка ме чака на “Герена ” и по какъв начин бих оказал помощ. Получих ги, само че с голямо забавяне. Не знам за какво стана по този начин, само че това в допълнение забави процесът на договаряния, тъй като без тях няма по какъв начин да знам къде отивам. Настоящата обстановка в „ Левски “ се дължи на мениджмънта и икономическия модел, който е прилаган в България. Други неща се изискват, с цел да има изгода от моята работа. Ще изисква време и самообладание, а аз не съм сигурен, че на “Герена ” има такова “.

Снимка: Спортал
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР