Собственикът на 5-те кучета, нахапали до смърт 39-годишен мъж край

...
Собственикът на 5-те кучета, нахапали до смърт 39-годишен мъж край
Коментари Харесай

Оставиха в ареста собственика на кучетата убийци

Собственикът на 5-те кучета, нахапали до гибел 39-годишен мъж край село Владо Тричков, остава в ареста. Според съда има заплаха Йордан Карагьозов да извърши ново закононарушение. В правосъдната зала притежателят на кучетата съобщи, че съжалява за случилото се. Решението на Районния съд в Своге предстои на обжалване.

Владо Тричков, Своге

В правосъдната зала обвиненият Йордан Карагьозов съобщи само, че нещастието е голяма и съжалява за случилото се. Според показанията на кмета на Владо Тричков Иван Николов, мъжът е предупреждаван неведнъж през годините да вземе ограничения във връзка с нападателните кучета, само че без резултат.
Борислава Барболова, прокурор: На този стадий, това което може да твърдим е, че тази активност продължава от 2014 година, че лицето е безконтролно към домашните си любимци, че е имало регистрирани сигнали, че са се опитвали от общинската администрация да открият контакт с него и че по този метод е продължавал да не поставя грижи.
От прокуратурата обявиха, че по делото би трябвало да се показват голям брой експертизи. Взети са и отливки от захапките на животните. Според правосъдните лекари нахапаният мъж е починал в огромни премеждия в резултат на солидна кръвозагуба. От прокуратурата обявиха, че нямат данни кучетата на Йордан Карагьозов да са били недохранени.

Мъжът е упрекнат за това, че не е полагал задоволително грижи за 5-те си кучета и ги е отглеждал без контрол. Ако бъде приет за отговорен той може да получи до пет години затвор и санкция до 10 000 лв..

В момента кучетата се стопанисват от " Екоравновесие ". От прокуратурата обявиха, че тяхната орис ще стане ясна, когато бъдат подготвени експертизите по делото. Оттам не изключиха животните да бъдат умъртвени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР