Собственикът и изпълнителният директор на Канал 3 Огнян Димов е

...
Собственикът и изпълнителният директор на Канал 3 Огнян Димов е
Коментари Харесай

Канал 3 стана собственост на програмния си директор Ива Стоянова

Собственикът и изпълнителният шеф на Канал 3 Огнян Димов е трансферирал 90% от каузи си в малкия екран на програмният шеф Ива Стоянова

© Надежда Чипева Управителят и програмен шеф на " Канал 3 " Ива Стоянова, която е близка до депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, е новият главен притежател на малкия екран.

Това излиза наяве от подадени в Търговския указател заявки - през триъгълна скица. Тя е купила 90% от " Ти Ви Медиа Проджект ". Фирмата е на Огнян Димов, който преди договорката е преместил в сдружението собствеността на Канал 3. Димов резервира 10% дял.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Така Стоянова става притежател на 90% от малкия екран, която от години е електронен вид на вестниците на Пеевски " Монитор " и " Телеграф ".

Цената на договорката е скрита в съглашение, което не е вписано в Търговския указател. Промяната идва тъкмо преди приключването на крайния период за обявление на действителни притежатели - 31 май.

Първо спорт, след това притежател на телевизия

Ива Стоянова е шампионка по акробатика. Завършила е Спортната академия и публицистика. Работила е във в. " Народен спорт " и " Седем дни спорт ". Била е коментатор на спортна гимнастика в телевизия София кабел. Както сама показва във визитката си издавала е четири години списанието за младежи - " 18 ". Била е още кореспондент в Би Би Ти. В следствие става шеф на новините малкия екран. От там е и познанството й с майката на депутата Делян Пеевски - Ирена Кръстева, която има заслуги за израстването й до тв управител през днешния ден. През 2009 година Кръстева закупи Би Би Ти от Петър Манджуков.

След Би Би Ти Ива Стоянова е водещ и кореспондент в ТВ7. Заедно с Николай Бареков двамата водят утринния блок на канала - " Бодилник ". След това Стоянова се издига до позицията шеф на публицистиката в ТВ7. От 2014 година е програмен шеф на Канал 3.

Преди години през 2015 г Делян Пеевски разгласи, че желае да придобие Канал 3. Притежаваната тогава от него и майка му Ирена Кръстева " Нова българска медийна група холдинг " (НБМГ) изиска от Комисията за защита на конкуренцията позволение да придобие надзор над притежателя на малкия екран, благосъстоятелност на " Елит медиа България ", и договорката скоростно бе утвърдена.

До обществено придобиване обаче не се стигна и през 2016 година в публично известие, публикувано от организация " Фокус ", депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски разгласи, че се отхвърля от завършване на договорката за придобиване на " Канал 3 ". Днес тя е в ръцете на непосредствен до него човек т.е. отново е под негов надзор.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР