Собственик налага с дървени пръти в продължение на час кучето

...
Собственик налага с дървени пръти в продължение на час кучето
Коментари Харесай

Собственик налага с пръти кучето си в продължение на час, докато издъхне

Собственик постанова с дървени пръти в продължение на час кучето си, до момента в който не издъхне в кюстендилския квартал „ Герена “. За това сигнализираха от фондация „ Помощ за животинките в неволя “, които са подали към този момент и сигнал в полицията.

„ Мая беше убита грубо, смазана от пердах и изхвърлена като купчина отпадък в храстите от притежателя си. Родила е ей по този начин вързана на 1 м., оживели са единствено две от бебенцата й. След няколко дни щяхме да я махнем от вкъщи на нейния палач, само че уви. Той лиши живота й без да се замисли “, описаха представители от фондация „ Помощ за животинки в неволя “.

Зверското ликвидиране е станало преди два дни в региона на квартал „ Герена “ в регионалния град. Стенанията на Мая, която е била налагана с дървени пръти, са чути в целия квартал, само че никой не е се притекъл на помощ. „ Животното не беше нападателно, в противен случай. Беше едно от най-кротките кучета с най-прекрасните сини очи. Нейният притежател обаче решил да я смаже от пердах, тъй като е подгонила кокошките в двора. Просто си играела “, разясниха представители на природозащитни организации от регионалния град, написа "Монитор ".

От ОДМВР – Кюстендил, оповестиха, че сигналът за убито куче е постъпил през вчерашния ден следобед посредством тел. 112.

Дежурна полицейска група е направила оглед на място. По случая е стартирано досъдебно произвеждане.

67-годишният притежател на кучето е арестуван за 24 часа в ареста на РУ-Кюстендил. Работата по случая продължава, известен е дежурен прокурор.

„ Хората са по жестоки от всяко едно куче, тъй като убиват беззащитните и безгласни животни без капка позор. Надяваме се причинителят на това зверско действие да си получи заслуженото “, оповестиха още от „ Помощ за животинки в неволя “, които всекидневно избавят десетки животни от сигурна крах.

Те поеха ангажимент да приберат двете кученца на Мая, защото има заплаха след излизане от ареста на притежателя да ги споходи същата орис.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР