Собственик на улични кафе машини в Мездра е санкциониран за

...
Собственик на улични кафе машини в Мездра е санкциониран за
Коментари Харесай

Глобиха собственик на кафеавтомати в Мездра, нарушил противоепидемичните мерки /снимки/

Собственик на улични кафе машини в Мездра е глобен за неспазване на противоепидемичните ограничения, оповестиха от Общината.
В осъществяване на разпорежданията на здравните управляващи в Република България и на Заповед №172/19.03.2020 година на кмета на община Мездра, чиновници от отдел „ Икономика, икономически действия, търговия и отбрана на потребителите “ в Общинска администрация - Мездра и представители на Регионална здравна ревизия и на Областна дирекция „ Безопасност на храните “ - Враца правят взаимни инспекции на комерсиалните обекти, които развиват активност на територията на общината, за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, въведени за ограничение разпространяването на COVID-19.
При инспекция, осъществена след подаден сигнал от жители, контролните органи откриха, че К. Х. К, притежател на вендинг автомати за кафе, ситуирани на улиците „ Св. Патриарх Евтимий “, „ Янко Сакъзов “ и „ Св. св. Кирил и Методий “, не е изключил въпросните кафе машини и те не престават да работят в нарушаване на превантивните ограничения.
На нарушителя е формиран Акт за определяне на административно нарушаване по Закона за храните, Закона за здравето и Закона за административните нарушавания и санкции.
Съвместните инспекции на контролните органи от Община Мездра, Регионална здравна ревизия и Областна дирекция „ Безопасност на храните “ - Враца ще продължат и отсега нататък.
Нарушителите на противоепидемичните ограничения ще бъдат глобени според настоящото законодателство.
Сигнали за нарушавания може да подавате на тел. 0885 22 46 08, 0894 46 60 21 и 0910 915 10 - Районно ръководство „ Полиция “ - Мездра, 0885 69 55 04 и 0910/ 9 21 02 - Дежурен в Община Мездра, 0879 144 830 - Регионална здравна ревизия - Враца и 0884 115 313 - Областен съвет по сигурност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР