Собственик на сграда ще загуби имота си само защото другата

...
Собственик на сграда ще загуби имота си само защото другата
Коментари Харесай

Мъж може да изгуби имота си, общината не поддържа своята половина

Собственик на постройка ще загуби парцела си единствено тъй като другата половина от нея принадлежи на общината в Балчик, съобщи bTV.

Сградата се намира в центъра на града, против Съдебната палата. И още на пръв взор се вижда, че част от нея се поддържа, а другата се разрушава. Благовест Стоянов, който е брачен партньор на собственичката, описа, че е алармирал неколкократно общината, само че нито сегашният, нито предходният кмет са подхванали ограничения и общинската част от постройката е била оставена на саморазруха. „ След като към този момент взех малко по-крути ограничения като им споделих, че ще подхваща правосъдни каузи, в случай че се случи някаква пакост, те тогава, с цел да си решат казуса, издадоха заповед за срутване на цялата постройка “, сподели той.



От общината изясняват, че още при връщането ѝ на притежателите, постройката е била планувана за срутване. „ Общината я е приела като самосрутваща се и в последна сметка е планувала там да минава улица. И до момента тази улица не е предходна, тъй като непрестанно някой има някакви искания, които са безусловно безплодни. Тя е самосрутваща се постройка и никой в никакъв случай не желал да я възвръща “, съобщи зам.-кметът на общината Боян Коларов.

Собствениците обаче не са съгласни и упорстват заповедта за срутване да бъде анулирана. „ Ако желае да събаря, да си събори единствено тяхната част. Ако счита, че това е невероятно, желаеме кметът да поправи и възвърне тази постройка “, сподели Стоянов.

Според общината това е невероятно, защото в проекта за терена е планувано пред Съдебната палата да бъде построен площад с административна постройка, а през противоречивия парцел да мине улица. Собствениците пък сами са поискали да бъдат обезщетени за парцела си.„ Само преди месец тъкмо тези притежатели са поискали, тъкмо те, сами са поискали тяхната благосъстоятелност в този парцел да бъде приета като обезщетяема точно в административната постройка, която ще бъде строена против правосъдната палата “, уточни Коларов.

Собствениците към този момент апелират заповедта за срутване на постройката пред съда.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР