Собственик на ремарке с варненска регистрация, щракнато от камера на

...
Собственик на ремарке с варненска регистрация, щракнато от камера на
Коментари Харесай

„Оправдаха“ варненско ремарке, хванато с превишена скорост

Собственик на ремарке с варненска регистрация, щракнато от камера на КАТ с превишена скорост, апелира акт и съдът го анулира, оповестява Дарик. Причината - сниманото ремарке не е моторно транспортно средство. А в закона превишаване на скоростта може да се направи единствено с машина с мотор.

На 13 април през Шуменското село Струйно минал камион комбинация с ремарке марка " Крол " с варненска регистрация. На ул. " Васил Левски " имало ситуирана портативна система за надзор на скоростта - или така наречен тринога на КАТ.

Тъй като композицията предходна с 85 км/ч при позволени 50 км/ч, машината снимала нарушаването. Номерът, уловен на фотография, бил този на ремаркето. Последвало и наказването - електронен фиш с санкция 350 лв..

Магистратите в шуменския областен съд също приели, че нарушаване има, само че " въпреки и вярно да е установено съществуването на административно нарушаване обаче, съдът установи, че е налице съображение за анулация на атакувания електронен фиш "

А точно - нарушаването е осъществено с... ремарке за товарен автомобил.

Това била и основата на жалбата против санкцията. Съдът също приел, че " нарушаването не би могло да бъде осъществено чрез ремарке, защото същото не предстои на ръководство и няма лидер ".

На санкция пък подлежат единствено притежателите на моторни транспортни средства, само че не и лицата, притежаващи различен тип пътни транспортни средства.

Ремаркето пък " скрива " теглещия го камион и по този начин - не може да се откри коя е машината и нейния притежател.

Няма по какъв начин да се потвърди и дали притежателят на камиона е и този на ремаркето. Така съдът решил, че обжалваният електронен фиш е незаконосъобразен, заради което го отменил.

Решението предстои на обжалване пред Шуменски административен съд. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР