Собственик на мажоритарния дял от акциите на ПФК Левски продължава

...
Собственик на мажоритарния дял от акциите на ПФК Левски продължава
Коментари Харесай

Акциите продължават да са на Попов, Колев трябва да му ги върне

Собственик на мажоритарния дял от акциите на ПФК Левски продължава да бъде Георги Попов, разкриха експерти по комерсиално право. Те смятат за " несъстоятелно " изказванието на някои адвокати по медиите, че направеното джиро на акциите към премиера Бойко Борисов го трансформира в техен собственик.

Специалистите са безапелационни, че фактически джирото е едностранна и нереална договорка, и не се изисква автограф на приобретателя или друга писмена форма за изразено от него единодушие за приемане на скъпата книга. Но в това време дейностите от през днешния ден не пораждат правни последствия. Това е по този начин, тъй като от една страна, действителността на съответната договорка зависи от метода на практикуване на правата и отговорностите на страните по нея. Общоприето в правната теория е, че скъпата книга е документ с открита от закона форма и наличие и би трябвало да има предаване на самия документ. Тъй като членствените права на акционера се материализират в акции, то последните като скъпи книги са неразривно свързани с упражняването, надлежно разпореждането с материализираните в тях права. В съответния случай липсва предаване на скъпите книги и същите не са във притежание на господин Борисов.

Освен това експертите по комерсиално право са безапелационни, че джирото на акции има вторична обслужваща функционалност - постоянно обслужва съответна каузална договорка по прехвърлянето им. Поради това и нереалният темперамент на това джиро се демонстрира при самото му обективиране върху документа, т.е. при изписването му не е належащо да се загатва основанието за прекачване на правата по акцията. Но доколкото, облигационното отношение, което се поражда вследствие на джирото постоянно е каузална правна договорка, то неналичието на идея, или нейният недостатък са от извънредно значение в връзките джирант - джиратар. В този случай липсват данни да има въобще връзка сред премиера Бойко Борисов и Георги Попов, камо ли да има каквато и да е договорка.

В същото време е налице очевидно изразено противоречие от страна на Борисов да придобие акциите от " ПФК Левски " обективирано и в отхвърли му да одобри самите акции. В резултат на изложеното може да се смята, че даже и официално да има направено волеизявление за прекачване на акциите от " ПФК Левски " АД, то същото е недействително и не поражда юридически резултат. Което значи, че министър председателят не е притежател на акциите. Изпълнителният шеф Павел Колев би трябвало да върне неотложно скъпите книги на техния действителен притежател, считат експертите.
 Тити Папазов: Ако Божков и Попов са доброжелателни, ще предложат акциите на различен
Тити Папазов: Ако Божков и Попов са доброжелателни, ще предложат акциите на различен

" Питайте Сашо Диков дали не нарушава законите на България "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР