Собственик на фирма за строителни ремонти от Стара Загора започва

...
Собственик на фирма за строителни ремонти от Стара Загора започва
Коментари Харесай

Ром ремонтира покрива на баба от Кравино, но при едно условие...

Собственик на компания за строителни поправки от Стара Загора стартира възобновяване на къща в село Кравино, община Опан, чийто покрив предходната седмица рухна върху главата на стопанката й - 83-годишната баба Стана Иванова.

Ромът Юсни Ибрям, който кара втори мандат като самостоятелен консултант в старозагорския минипарламент, научил за проблемите на старицата от вестниците и незабавно се свързал с кмета на община Опан Генчо Колев, написа " Монитор ".

Ибрям отишъл на място в Кравино, огледал ситуацията и още тогава отсякъл - със своите хора ще възвърне вредите гратис. Поставил едно-единствено изискване: до момента в който трае ремонтът, в двора на бабата да има някой локален гражданин. За да не тръгнели след това приказки, че нещо е изчезнало.

„ Цигани сме, какво ли не сме видели и чули за себе си, дано ме гледат в ръцете, тъй като до гуша ми е пристигнало от празни приказки по наш адрес. Хората са го споделили: направи положително и го не помни. По моите сметки ремонтите с материалите няма да надвишават 2 -3 000 лева, грехота е тази старица да стои на улицата откакто си има къщичка… “, сбито разяснява Ибрям.

Ако се наложело, момчетата му щели да иззидат и нови стени, тъй като старите били кирпичени и можели да поддадат още веднъж при някой по-проливен дъжд.

Покривът на строената преди повече от половин век къща в село Кравино падна предишния понеделник след изобилен снеговалеж, единствено по случайност гредите и керемидите не умъртвили баба Станка, която спяла тъкмо в тази стаичка.

Старицата е самотница, брачният партньор й умрял преди 30 години, след него се поминал и единственият им наследник, а внукът й се запилял в чужбина да си дири шанса и не се бил обаждал от доста време.

Община Опан не разполага с оборотни жилища, кметът Генчо Колев предложил на бабата краткотрайно да се настани в една от стаите на кметското наместничество, само че тя изрично отказала с думите: „ По-добре да си сложа въжето и да умра. Искам да срещна гибелта под моя си покрив… “, описа кметицата на Кравино Ганка Велева.

Засега старата жена е подслонена в комшийска къща, чийто притежатели живеят в Стара Загора, само че това не можело да продължава постоянно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР