Собственик на два хотела, които се намират на територията на

...
Собственик на два хотела, които се намират на територията на
Коментари Харесай

Два хотела в Старозагорско готови да поемат болни от коронавирус

Собственик на два хотела, които се намират на територията на Старозагорска област е подготвен да даде два хотела при нужда за лечение на заболели от ковид или за долекуването им. Това заяви при започване на днешната сесия на общинския съвет в Стара Загора регионалният шеф Гергана Микова. Тя посочи, че има обезпечени 283 болнични кревати и 37 интензивни кревати, които могат да се употребяват за по-тежки случаи на инфектирани с ковид, в Университетска болница  за интензивно лекуване " Проф. доктор Стоян Киркович ". Има опция да се разгъне и полева болница с 250 кревати,съобщи още Микова. Според нея до броени дни би трябвало да дойде огромна доставка на защитни средства за работещите на първа линия медици в  болничното заведение. Над 30 доброволци - студенти финален курс от компетентност " Медицина " и техни преподаватели, са в подготвеност да се включат в битката с COVID-19, а някои от тях към този момент работят в инфекциозната клиника. 
Съветниците бяха осведомени от Делян Иванов, секретар на община Стара Загора, че съгласно информация, предоставяна от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в регионалния град, в общината всекидневно сред 30 и 50 индивида се завръщат от чужбина и се слагат под карантина. Към момента под карантина има в града и в шест села от общината. За неспазването на 14-дневния карантинен интервал има формирани и досъдебни производства. На публичните места в Града на липите всекидневно се прави стерилизация. 
Иванов отговори на въпроси, свързани със съблюдаване на разпоредбите в старозагорския квартал „ Лозенец ”, и изясни, че там се прави цялостна стерилизация. Създадена е организация за обеззаразяване и на пешеходната зона и тротоарите във всички квартали и на спирките на публичния превоз. Работят мобилните екипи, които доставят хранителни артикули и медикаменти на възрастни хора, а над 60 доброволци са в подготвеност да се включат за помощ при нужда. Всички работодатели в община Стара Загора са обезпечили напредването на служащите си от вкъщи до работното им място.
От информация на РЗИ - Стара Загора, стана ясно, че доказаните три случая на ковид в лабораторията в Клиниката по инфекциозни заболявания към УМБАЛ са от проби, изпратени от областите Пловдив, Сливен и Кърджали.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР