Собственичката на уреда за компоти и майка на активист от

...
Собственичката на уреда за компоти и майка на активист от
Коментари Харесай

Соственичката на уреда за компоти поиска обяснение от МВР

Собственичката на уреда за компоти и майка на деятел от митингите, чийто дом бе претърсван с часове от полиция изиска пояснения от министъра на вътрешните работи. Тя е подала сигнал, за който  

Само преди дни водачът на " Изправи се.БГ " Мая Манолова даде ексклузивен брифинг пред Министерския съвет, с цел да опише за случая на полицейско принуждение, че 10 служители на реда са нахлули в дома на майката на Василев, който е един от протестиращите на Орлов мост. Според адв. Николай Хаджигенов служителите на реда са били от отдел " Наркотици " към ГДБОП и отдел " Тежки закононарушения " към Министерство на вътрешните работи. Последва опровергаване от ГДБОП за присъединяване в такава акция, само че пък от Столична дирекция на вътрешните работи си признаха, но обявиха, че били хванали някакъв котел за варене на ракия в трансформатор и че обект на интервенцията не е бил Тихомир Василев.

От сигнала на дамата в този момент, излиза наяве, че на 20 август т.г. е осъществено навлизане, претършуване и изземване в дома й. " На същия адрес е регистриран и синовете ми Васил Валериев Василев и Тихомир Валериев Василев (активен участник в антиправителствените и митинги и митингите против прокурорския произвол на Главния прокурор), стартирали на 21.07.2020 година в София) ", написа тя до вътрешния министър. 

След това споделя, че на въпросната дата, в нейно отсъствие няколко служители на реда, показали се като чиновници на отдели Тежки закононарушения и Икономическа полиция, пристигнали ненадейно на адреса и без да показват правосъдна заповед и без какви да е данни за наложителен случай. Те били принудили Васил Василев да им даде достъп. Проникнали и претърсили са жилището ми, три от мазетата в блока (едно от които мое) и наето от нас помещение- някогашен трафопост-работилница, написа дамата. След това служителите на реда " иззели железен котел – завещание от родители и прадеди " После разпитвали съседи дали автомобилът, паркиран пред трафопоста, работилницата и движимостите са на сина й Тихомир Василев.

Нейните изказвания опровергат обясненията на полицията, че те въобще не са се занимавали с Тихомир, а единствено с неговия брат. От Министерство на вътрешните работи настояват, че нито първият, нито втория са били арестувани, както и че по отношение на тях не е формирано нищо в съответния случай. Все неща, които също поставят под подозрение същинските планове на полицията, откакто е действано по необходимост, конфискуван е котел, а пък най-после няма даже досъдебно произвеждане.

В сигнала на жената пише още:  " Тъй като сега на претърсването и изземването не е имало никакви признаци за необходимост, извършващо се закононарушение или други незаконосъобразни дейности, а в формирания протокол за изземване липсва номер на досъдебно произвеждане и фактически и правни учредения   апелирам да назначите инспекция и в седмичен период да ми дадете информация по отношение на ":

- участвалите в акцията лица и позицията им;

- повода те да не извършат процесуалните си дейности по навлизане в частен парцел по открития в закона ред- с позволение на съда;

- каква „ необходимост “ са показали участвалите лица с цел да заобиколят съда?

- кой им е разпоредил тази противозаконната акция?

- каква е повода за разпитване и търсене на доказателства, уличаващи Тихомир Василев в нарушавания?

След това дамата желае от вътрешния министър да образува дисциплинарно произвеждане против отговорните длъжностни лица. " Липсата на отговор ще ми даде съображение за сезиране на прокуратурата за търсене и наказване на длъжностни лица, осъществили посредством потребление на служебното си състояние нелегално нарушение на неприкосновеността на жилището ми ", прибавя още тя. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР