Собственичката на мрежата за пазаруване в интернет Wildberries Татяна Бакалчук

...
Собственичката на мрежата за пазаруване в интернет Wildberries Татяна Бакалчук
Коментари Харесай

Бивша учителка стана втората жена-милиардер в Русия

Собственичката на мрежата за извършване на покупки в интернет Wildberries Татяна Бакалчук стана втората жена-милиардер в Русия, заяви „ Форбс “.
Нейното положение е над един милиард $. Първата милиардерка в Русия е президентът на компанията Inteco Management Елена Батурина.
Тази година Wildberries зае четвърто място в рейтинга на най-скъпите компании в Русия (след " Яндекс ", Mail.Ru Group и Avito), получавайки оценка на цената си от 1,2 милиарда $.
Това не е обществено сдружение, тъй че неговата стойност се пресмята въз основа на данни за продажбите и облагите, както и за мултипликатори на сходни планове и оценки на рискови капиталисти, се споделя в материала.
По обучение Бакалчук ​​е преподавател по британски език. През 2004 година основава Wildberries със брачна половинка си.
Първоначално двойката продава женско облекло от каталозите на Otto и Quelle, асортиментът последователно се разширяваше и в този момент уеб сайтът предлага огромно многообразие от продуктови категории. Около 60 милиона души посещават „ магазина “ всеки месец.
Миналата година оборотът на Wildberries набъбна със 72% и доближи 118,7 милиарда рубли.
Компанията прави онлайн търговия в Русия, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Армения.
Към днешна дата c oĸoлo 7% дял oт oнлaйн пaзapa в Pycия, изчиcлявaн нa 14 милиapдa дoлapa, cпopeд дaннитe нa Dаtа Іnѕіght Wіldbеrrіеѕ e нaй-гoлямaтa ĸoмпaния зa интepнeт тъpгoвия в cтpaнaтa.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР