Собственичката на каракала, който стресна пловдивчани, разказа подробности за животното

...
Собственичката на каракала, който стресна пловдивчани, разказа подробности за животното
Коментари Харесай

Проговори стопанката на звяра, стреснал пловдивчани

Собственичката на каракала, който стресна пловдивчани, описа детайлности за животното пред " Нова телевизия ".

Тя призна, че има безусловно всички разрешителни, с цел да го има. Както е известно, съгласно някои природозащитници, регистрирането на сходно животно, което е от рода на дивите котки, е неразрешено у нас.

" От един разплодник в Чехия го взех. Отидох в министерството на околната среда и водите, особено попитах от какво тъкмо има потребност за регистрацията. Обясниха ми. Това са животни родени в разплодник, 5-6 генерации са домашни. Не е взето от природата. Животинката има микрочип, вижда се къде е родена. Не знам кого и с какво е тормозило моето животно. Първата ми работа беше да го записвам по законовия ред. Пътуваме в чужбина, непрекъснато минаваме граници, той постоянно е с нас.

" Обожава стопанина си, разхождаме го с каишка на открито, самичък си носи каишката заран. Идва и сяда в колата, хубаво е надрал тапицерията. Той е един добър бебешок, даже е глупавичък - боязън го е от котки. Има две комплицирани интервенции, като дребен доста боледуваше, обгрижван е доста. На който желае да си вземе каракал, ще кажа, че първата година е по-трудно в сравнение с да гледаш бебе. Иначе обожава деца, и те го обожават ", разкри още тя.

По мотив тази преживелица дамата описа: " Бях на посетители при брат ми. Каракалът самичък си отваря вратата, излязъл е, разходил се е 20 минути, наснимали са го хората, и се прибрал. Ние доста се притеснихме да не го блъсне кола ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР