Собственичка на епруветка с почва от Луната даде под съд

...
Собственичка на епруветка с почва от Луната даде под съд
Коментари Харесай

Жена съди NASA за лунен прах

Собственичка на епруветка с почва от Луната даде под съд NASA с искане да бъде приета за законна притежателна на тестът. Когато била на 10 години, Лаура Мъри Чико получила прахта за спомен от първия човек, стъпил на спътника на Земята - Нийл Армстронг, който бил непосредствен другар на татко ѝ.

Съгласно законодателството на Съединените щати всички мостри от Луната са благосъстоятелност на американското държавно управление и би трябвало да се намират във притежание на NASA. Преди няколко години сътрудници на организацията се пробваха да лишават проби от лунната повърхнина и парче от защитното покритие на галактическия транспортен съд Apollo 11 от друга жена.



Лаура Мъри Чико била не запомнила скъпия подарък от десетилетия. Натъкнала се на артефакта, до момента в който разчиствала остарели движимости. Заедно с епруветката Нийл Армстронг подарил на дамата подпис с благопожелание за шанс.

Адвокатите на ищцата настояват, че в Съединени американски щати в никакъв случай не е имало закон, който да не разрешава на частни лица да имат лунни проби. Автентичността на надписа и авторството му пък към този момент били открити от графологична експертиза. От NASA са отказали да разясняват случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР