Сняг заваля в Родопите в района на Пампорово, предаде репортер

...
Сняг заваля в Родопите в района на Пампорово, предаде репортер
Коментари Харесай

Снегът дойде, вече трупа!

 Сняг заваля в Родопите в региона на Пампорово, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Подобно е ситуацията и по останалите високи елементи на страната. 

Проходът " Петрохан " е напълно заснежен, температурата сега там е минус 5 градуса. Видимостта е понижена. Сняг вали и на Боровец.

Същото е и на Троянския поход, там са въведени ограничавания за камиони над 12 тона. Снегът ще слезе през днешния ден и в по-ниското съгласно прогнозите на синоптиците.

Днес времето ще бъде облачно с повсеместни превалявания от дъжд. На доста места в Югозападна и Централна България количествата ще са обилни - сред 35 mm и 50 mm, в обособени региони - до 65 mm. Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток. Максималните температурите ще са от 5°-7° в западните региони до 10°-12° на изток. Привечер в Западна България дъждът краткотрайно ще се примесва със сняг. 

Над планините ще е облачно с превалявания най-вече от сняг. Ще се образува снежна завивка. Ще духа сдържан източен, по високите и открити елементи - мощен южен вятър. След обяд в планините на Западна и Централна България количествата ще са обилни и в композиция със мощния вятър ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 3°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР