Сняг, студ, ледове и минусови температури ще обхващат страната през

...
Сняг, студ, ледове и минусови температури ще обхващат страната през
Коментари Харесай

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Сняг, мраз, ледове и минусови температури ще обгръщат страната през цялата седмица. За на следващия ден е разгласен оранжев код за рисково време в 19 области в страната поради мощен вятър и снеговалежи.

“Предстои ни зимна седмица, която стартира бурно със снеговалежи в съвсем цялата страна. По-обилни ще бъдат те в Северна България и в планините, като в Дунавската низина има условия за виелици и навявания. Заради неприятното време ще има усложнения по пътищата, тъй че водачите би трябвало да внимават. Температурите на следващия ден ще бъдат от -1 до +3-4 градуса ”, съобщи пред “Труд ” синоптикът Симеон Матев.

По думите му захлаждането ще продължи и във вторник, само че вятърът ще отслабне и снеговалежи към този момент няма да има. Въпреки това ще остане студено, с оптимални температури от минус 3 до плюс 2 градуса.

“В сряда ще бъде най-вече слънчево, краткотрайни заоблачавания ще има над Западна България. Минималните температури сутринта ще бъдат от -10 до -5 градуса, а денем, както във вторник ”, сподели още Матев.

Синоптикът посочи, че в четвъртък утрото ще бъде най-студено за цялата седмица. Минималните температури се чакат да бъдат от -8 до -12 градуса, до -15 в котловините.

“В петък също ще остане слънчево, само че температурите ще бъдат малко по-високи от четвъртък – сутринта сред -5 и -10 градуса, а следобяд оптимални сред 3 и 8 ”, добави Симеон Матев.

Заради изстиването през нощта


Слънцето носи до -15 градуса в четвъртък


Слънцето в сряда, четвъртък и петък по никакъв начин няма да топли, даже противоположното, ще стане още по-студено. Причината за това е ясното време, защото съществуването на облаци стопира процеса на намаление на температурите през нощта. Това изясни пред “Труд ” синоптикът Симеон Матев по отношение на ниските температури, достигащи до -15 градуса в Дунавската низина в четвъртък, които ни чакат от началото на тази седмица до края на работните дни.

“През уикенда ще настъпи стопляне, само че все пак през нощта температурите ще бъдат под нулата – сред -8 и -3 градуса, а денем чакаме сред плюс 4 и плюс 9. Ще има раздрана облачност без превалявания, тъй че каквото вали, ще вали само през днешния ден ”, добави синоптикът по отношение на прогнозата през уикенда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР