Сняг ще вали на повечето места в Северна България, в

...
Сняг ще вали на повечето места в Северна България, в
Коментари Харесай

Очаква ни студена и снежна събота

Сняг ще вали на множеството места в Северна България, в Североизточна количествата ще са обилни.
Вятърът ще е до сдържан от север-северозапад, в Източна България – краткотрайно мощен и с него в Лудогорието и Добруджа ще се основават условия за виелици и навявания.
В Южна България ще бъде съвсем без превалявания, там тук-там и облачността ще се раздра.
Температурите ще са без основна смяна – преобладаващите минимални ще са сред минус 3 и 2 градуса, в София – към минус 2 градуса, оптималните – сред 0 и 5 градуса, в София – към 2 градуса. Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за 28 януари, събота, предизвестие от първа степен - жълт код, за обилни превалявания от сняг, за формиране на снежна завивка, за сдържан и краткотрайно мощен вятър, за виелици и навявания в седем области в Североизточна България. Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Областите с сигнален жълт код са: Силистра, Добрич, Русе, Разград, Шумен, Търговище и Велико Търново. Очаква се количествата на преваляванията там да са до 20-30 литра на квадратен метър, а дебелината на снежната завивка да е от 10-15 сантиметра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР