Сняг прехвърча тази нощ на Черни връх. В южните и

...
Сняг прехвърча тази нощ на Черни връх. В южните и
Коментари Харесай

Първи сняг заваля в България


Сняг прехвърча тази нощ на Черни връх. В южните и в източните региони през днешния ден още веднъж ще вали. През идващите дни облачността ще намалее до незначителна.

Това съобщи пред Българска национална телевизия синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева. Миналата година първият сняг на Черни връх падна 1 седмица по-късно - на 26 септември.

"До понеделник времето ще се усъвършенства, а по-късно още веднъж ни чака и повишаване на температурите. Захлаждането ще е за малко - 2-3 дни.

За първи път ще си приказваме за слани, най-много в котловините. На доста места температурите ще паднат до сериозните 4-5 градуса, а в обособени региони и по-ниски ", съобщи тя.

"През трите почивни дни времето ще е уместно за туризъм, само че температурите към този момент са доста ниски ", предизвести Стойчева.

"Малко по-динамично ще бъде времето през септември. От 24 до 28 един средиземноморски циклон ще докара до покачване на облачността и основни превалявания. Това за в този момент остава като възможност ", безапелационна е синоптичката.

"Понеделник ще бъде един от най-топлите дни, вторник също ще е с високи температури, само че облачността ще се усили. След това температурите едва ще се понижат, само че това ще бъде нищожно ", съобщи още тя.

Припомняме, че предходната година за първи път падна сняг на Черни връх седмица по-късно, на 26 септември.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР