Сняг и студ в първите дни на март Днес денят

...
Сняг и студ в първите дни на март Днес денят
Коментари Харесай

Сняг и студ в първите дни на март

Сняг и мраз в първите дни на март

Днес денят ще е спокоен, с мъгли в ниските региони в часовете до обяд. След обяд – слънчево с температури сред 9 и 14 градуса, в планините сред минус 3 и плюс 4.

В събота облачността ще е променлива с наклонност да се усилва в хода на деня. Тук-там в западната половина на страната ще превали дъжд в ниското и сняг по планините. С леки съмнения дневните температури ще запазят петъчните си стойности, осведоми Нова телевизия.Междувременно от север ще стартира да нахлува по-студен въздух, а атмосферната динамичност ще разреши образуването на средиземноморски циклон в Адриатическо море.



В неделя от югозапад облачните масиви на циклона ще покрият цялата страна. Ще завали дъжд, който в западната половина на страната бързо ще минава в сняг. Ще вали щедро с струпване на снежна завивка. С рухването на температурите снеговалежите ще обгръщат повече региони на изток, а леденият вятър от север-североизток ще ускорява чувството за мраз.

Ако се резервира траекторията на средиземноморския циклон, упованията са за обилни снеговалежи в планините, към тях и в североизтока. Силният вятър ще основава предпоставки за виелици и навявания.



Спиране на преваляванията и скъсване на облачността се чака към средата на първата мартенска седмица. Времето обаче ще остане студено.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР